Кабаретска представа ЕДИТ ПЈАФ, аутроски пројекат Ђурђе Вукашиновић

У Концертнoj дворани Банског двора 25. јануара 2021. године (понедјељак) у 20.00 часова биће одржана кабаретска представа ЕДИТ ПJАФ, ауторски пројекат Ђурђе Вукашиновић.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за сваки програмски садржај је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за представу могу се преузети на билетарници Банског двора од 18. јануара (понедјељак), сваким даном осим недјељом у периоду  од 12.00 до 18.00 часова.

О представи:

Едит Пјаф не само да слови за једну од најбољих француских пјевачица, она представља француску националну музичку икону. Деценијама су њен лик и дјело предмет инспирације и пажње многих умјетника, како у свијету, тако и код нас. Главни показатељ бесмртности њеног лика и свевремености њеног ђела јесте награда Оскар која је припала, тада младој глумици, Марион Котијар 2008. године за тумачење лика Едит Пјаф у филму „Живот у ружичастом“.

Едит Пјаф је носилац трагичке кривице: детињство проводи као сироче у борделу очеве мајке и на улицама Париза. Умире јој трогодишња кћерка. У авионској несрећи губи Марсела Сердана у тренутку када њихова романса досеже врхунац. Страдалнички пут њене душе у потрази за љубављу је катарзичан, антички трагичан, такође узвишен и нестваран, поетски танан и суптилан. Ова кабаретска представа не поставља питање о вјечитој проблематици смисла човјековог егзистирања, већ поставља хипотезу наводећи гледаоца да је сам потвди. Након овог комада гледалац не одлази са низом питања који воде у бесмисао, већ одлази са одговором који открива смисао. А смисао је чиста љубав која нуди слободу.

 

 

Share