Портрет писца Војина Тривуновића – 30. година стваралаштва

У Вијећници Банског двора 22. октобра 2014. године (сриједа) у 19,00 часова, одржаће се књижевно вече посвећено 30-годишњице стваралаштва писца Војина Тривуновића.
Учествују: Миљко Шиндић, Живко Малешевић, Душко Поповић и аутор,
у сарадњи са Удружењем књижевника Републике Српске, Подружница Бања Лука.

plakat

Биографија

slika-1Војин Тривуновић рођен је у селу Рудићима код Гламоча, а у Бањалуци живи од 1979. године. По занимању је дипломирани економиста. На некадашњој југословенској књижевној сцени појавио се књигон пјесама „Понављати градиво“ прије тридесетак година. До сада је ибјавио „Рам за главу“, афористички роман, „Од ентитета до блентитета“, сатирични медаљони, „Глуво коло“, пјесме, „Кроз иглене уши,“ афоризми, „Тропрсташ,“ роман,“ На посљедњој линији обмане“ пјесме, „Нема се куда, небо високо а земља тврда“, пјесме, „Огледало и слијепац,“ роман у стиху, „Пролетери свих земаља разођите се“ /прилози за критику политичке економије друштва у транзицији.

Поред књижевног бавио се и новинарским радом. Уређивао је неколико новина и часописа.

Поред наведених књига приредио је и објавио „Пјесме Крајине и Украјине“ изабране пјесме украјинских пјесника, „Изабране бајке народа Западног Балкана.“ Заједно са Стевком Козић Прерадовић и Ранком Прерадовићем објавио је књигу  на есперанто језику .Радовии су му преведени на стране језике.  Члан је Удеужења књижевника Републике Српске.

Share