Поетско вече поводом обиљежавања Свјетског дана поезије

У Вијећници Банског двора 21. март 2015. године (субота)  у 19,00 часова биће одржано поетско вече поводом обиљежавања Свјетског дана поезије.
Учествују: чланови поетског круга „Стиховница“,
пјесници из Републике Српске и окружења,
(У сарадњи са Књижевном заједницом „Васо Пелагић“ и                                          Поетским кругом „Стиховница“ Бања Лука).

plakat

***

Поетски круг „Стиховница“ и Књижевна заједница „Васо Пелагић“ и ове баш као и претходних година организује обиљежавање Свјетског дана поезије 21. марта. Свечаност ће бити у Вијећници Банског двора 21.3.2014. године са почетком
у 19 часова. Чланови „Стиховнице“ Слободан Боцо Бајић, Дарко Томић, Вид Вицко Вукелић и Енеа Хотић желе да се пјесници из Србије, Црне Горе и нашег града представе публици и својим стиховима макар за тренутак обогате свакодневицу. Ова манифестација је већ традиционална за „Стиховницу“, а за циљ има да се млади Бањалуке што више укључе у овакве и сличне манифестације и тако допринесу духовној култури нашег града. Поред пјесника, учешће у свечаности узеће и музичари нашег града, Пелагић и Collegium Intellectum.

Огрнути се стихом, одважити се кораком, сузом и осмијехом јесте Живот.
А Живот је најбоље што нам се могло догодити!

Share