Отворена изложба радова умјетничке колаборативне групе „ДИМ ТИМ“ из Београда (Миленко Васић и Данијела Мршуља)

У Каменој згради на Тврђави Кастел 25. маја 2017. године (четвртак) у 20:00 часова отворена је изложба радова под називом „Ехо“ умјетничке колaбoративне групе „ДИМ ТИМ“ из Београда (Миленко Васић и Данијела Мршуља),
Изложба је отворена до 01. јула 2017. године.

slika2-web

slika1-web slika3--web slika4-web slika5-web slika6-web slika7-web slika8-web

Eho,-poster

Данијела Мршуља и Миленко Васић раде заједно на различитим умјетничким пројектима од 2011. године. Они су формирали умјетничку колобративну групу „Дим Тим“ 2012. године и до данас су успјешно излагали на десет самосталних изложби.

Претходни рад групе „Дим Тим“, реализован  је у неколико посебних циклуса, од Метаморфоза до Града, одликује озбиљно промишљање неколико фундаменталних позиција умјетности у савременом друштву. Ту је прије свега генерално питање статуса слике унутар, данас доминантне, мултимедијалне (вишемедијске) репрезентације дискурса, а затим и разматрање специфичних начина на који слика и даље одржава своју присутност у савременој умјетности. У једном тренутку то је питање дијалога унутар система умјетности, затим и питање цитата, рециклаже и риенектинга, а у најновијем раду они отварају и нова питања – како слика / објекат / плошни дискурс функционише унутар амбијенталних презентација, односно какве су интерактивне последице таквих односа.

Пројекат Ехо је свјесно конструисана сценско/визуелно/звучна констелација чији је утопијски префикс већ константа у њиховом раду. Но, ако се зна да је у времену без илузија, визија и утопија једино умјетност та која себи дозвољава слободу утопијског онда је јасно за очекивати да оваква утопија има амбиција да мијења или бар утиче на ригидну стварност.

Share