МУЗИЧКО – ПОЕТСКО ВЕЧЕ  вокално-инструменталног састава АРТ ДЕЛ ЕСТ  – др Бошко Миловановић – вокал и рецитатор и  др Петар Илић – клавир

 У Вијећници Банског двора 23. септембара (субота) 2023. године у 20.00 часова одржаће се МУЗИЧКО – ПОЕТСКО ВЕЧЕ  вокално-инструменталног састава АРТ ДЕЛ ЕСТ др Бошко Миловановић – вокал и рецитатор и  др Петар Илић – клавир.


Бесплатне позивнице могу се преузети од уторка 12. септембра сваким радним даном, осим викендом на билетарници Банског двора у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Вокално-инструментални састав АРТ ДЕЛ ЕСТ чини др Бошко Миловановић, рецитатор и вокал, др Петар Илић, пијаниста.

ДР БОШКО МИЛОВАНОВИЋ је наставник на Универзитету у Косовској Митровици у звању ванредног професора. Докторирао је у области методике наставе српског језика и књижевности. Бави се харитативном дјелатношћу и кроз појављивање у саставу АРТ ДЕЛ ЕСТ презентује пјесничко стваралаштво познатих српских пјесника, извођење традиционалне, староградске и евергрин (evergreen) музике.

ДР ПЕТАР ИЛИЋ је запослен на Универзитету у  Косовској Митровици у звању доцента за ужу научну област методика музичке наставе. Докторирао је из области методике наставе клавира и музичке педагогије и теорије. У својој богатој музичкој каријери, умјетничку делатност остваривао је као солиста, клавирски сарадник и члан камерних састава. Бави се његовањем музичког насљеђа на овом простору. Кооснивач је састава АРТ ДЕЛ ЕСТ, који има за циљ спој поезије и музике како традиционалне тако и евергрина.

САСТАВ АРТ ДЕЛ ЕСТ често на својим концертима пружа шансу младим, талентованим, неафирмисаним музичарима, да кроз заједничко извођење музичко-поетских , стекну потребно искуство и самопоуздање.

Састав АРТ ДЕЛ ЕСТ промовише музичко-поетску баштину Србије и региона (Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине). Уз промоцију пјесама из музичко-поетске баштине Србије и региона, састав се такође бави и промоцијом пјесама евергрина и интерпретацијом књижевних дјела уз пратњу класичне, народне и џез музике. Основна идеја ове групе је да презентује српски мелос особито са Косова и Метохије, тако солидаришући се са народом Косова и Метохије.

Share