Монодрама БОГ у извођењу глумца РАЈКА ВУКОВИЋА

У Вијећници Банског двора 13. октобра (сриједа) у 20.00 часова глумац РАЈКО ВУКОВИЋ ће извести монодраму БОГ према тексту Матије Бећковића.

Бесплатне позивнице за овај догађај могу се преузети на билетарници Банског двора од сриједе 6. октобра сваким даном осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

ОБАВЕЗНО ЈЕ НОШЕЊЕ МАСКЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЈА РУКУ НА УЛАЗУ!

Монодрама „БОГ“ је урађена по текстовима Матије Бећковића.Текст је састављен од поема „Лако је другијема“,“Не знаш ти њиг“,“Не дај се јуначки сине“,и кључна поема ове монодраме,у којој је већи део текста кориштен,јесте поема „Богојављење“.

У монодрами поред првог лика који је нека врста ламентатора и наратора,човеку  коме је све дозлогрдило,и који говори да је њему најтеже а да је другима лако зато што су без имена, образа,без памети,што самим тим алудира на невјернике.И тако он из неког свог беса,очаја,и немоћи  који је само њему познат призива Бога,и замишља како би то изгледало кад би се Oн заиста појавио.

Он зна шта би било ко да очима гледа“Први би га ко и свакога и задовијек зауставио Ненада Шаков здравицом“.Након Ненада Шакова у монодрами се појављује још седам ликова са различитим карактерима, којим глумац суптилно и зналачки приказује публици и дочарава људе из народа који имају црту трагикомичности што би се могло рећи да ова монодрама спада у жанр трагикомедије. Ликови у монодрами су подељени на четнике и партизане,и већина ликова је у конфронтацији са Богом,док се неки кају и схватају смисао живога и истинитог Бога.Један од таквих говори „Сад је јасно да има Бога,а да би чоек у Бога вјерово зати му је Бог најпотребни“ што је на неки начин и порука аутора ове монодраме.Место и вријеме радње је неодређено,тако да аутор то препушта публици и њиховој машти

Музички сегменти такође доста доприносе атмосфери ове представе.Музика је кориштена од следећих аутора „Сања Илић Балканика“,Павле Аксентијеви“,и “Војислав Воки Костић „.

Трајање представе: 45 минута

Share