Мајсторска радионица за младе виолинисте РАДОСТ СВИРАЊА

У Вијећници Банског двора 13. марта ( субота ) 2021. године  биће одржана Радионица за виолинисте основних и средњих школа под називом РАДОСТ СВИРАЊА!

Радионицу ће водити бањалучка виолинисткиња, педагог и композитор мр Наталија Тодоровић.

Циљ радионице је усавршавање виолиниске технике код ученика кроз правилно вјезбањем и начине самоусавршавања.

Полазници могу да се пријаве на маил: natalijatodorovic@gmail.com  од 17.фебруара до 10. марта, а привилегију  да учествују на овој бесплатном радионици имаће 15 најбољих кандидата.

Полазници који буду изабрани треба са припреме двије композиције по слободном избору.

Гости радионице биће професорица виоле Мирјана Кременовић и професорица виолончела Вања Трубајић.

О прецизним терминима и сатници  полазници ће бити благовремено обавјештени.

 

Биографија:

Наталија Тодоровић, рођена је у Бањалуци 1985. године гдје је завршила основу и средњу Музичку школу „Владо Милошевић“ у класи проф. Душана Шестића и Светлане Шершукове (Москва). Дипломирала је 2007. године са највишом оцјеном у класи проф. Уроша Пешић (Србија), а магистрирала 2011. године у класи проф. Маје Јокановић (Србија) на Академији умјетности у Бањалуци такође са највишом оцјеном.

Као студент, била је стипендиста фондације за најбоље студенте „Милан Јелић“ и стипендиста Аустријске Барокне Академије у Гмундену.

Током свог досадашњег школовања учествовала је на многобројним такмичењима, фестивалима и освојила велики број награда, признања и повеља.

Наталија већ 13 година ради као професор виолине у Музичкој школи „Владо Милошевић“, Бањалука и има веома запажене педагошке резултате, те велики број нагарада са ученицима како на Републичким тако и Међународним фестивалима и такмичењима.

Десет година је свирала на виолини истакнутог  композитора и етномузиколога Владе Милошевића из Бањалуке, коју јој је Академија умјетноати Универзитета у Бањалуци дала на кориштење као талентованом студенту. Наталија се бави и компоновањем дјела за виолину и гудаче. За дане Босанско-Херцеговачке културе одржаним у Француској 2004. године Наталија је компоновала дјело које се данас зове „Сјећање на Француску“.

Њена збирка композиција за гудаче „Просневање“ саставни је дио њеног репертоара. Све композиције су снимљење за потребе Банског двора – Културног центра у циљу промоције класичне музике код нас. Као солиста наступала је широм БиХ: Сарајево, Бањалука, Тузла ,Бихаћ, Зеница, Брчко, Приједор, Србија, Словенија, Аустрија, Црна Гора.Као један од представника гудачког одсјека Бањалучке академије три пута је учествовала на Међународном семинару у Црној Гори – Montenegro music festival.

Снимала је доста композиција за потребе РТРС -а за емисије из културе. Члан је удружења Музичких умјетника РС за чије потребе је одржала неколико солистичких концерата: Бањалука, Сарајево, Брчко, Добој… Усавршавала се на многобројним мастер класовима: Ле Фи Фи (Виетнам), Стефан Камиларов (Аустрија), Ф.Бјорн (Шведска), Уроч Пешић (Србија),Иља Корол (Москва), Петар Сепард (Енглеска), Рубен Дубровски (Аргентина). Као солиста сарађивала је са Гудачким оркестром Музичке школе „Владо Милошевић“, Гудачким оркестром Академије умјетности Бањалука и камерним оркестром „Арион“, те са Бањалучком филхармонијом.

Share