КОНЦЕРТ ВЛАДИМИР ТУБИЋ КВИНТЕТ

У Концертној дворани Банског двора 28. новембра (уторак) 2023. године у 20.00 часова одржаће се концерт ВЛАДИМИР ТУБИЋ КВИНТЕТ.

Овај квинтет чине ВЛАДИМИР ТУБИЋ (гитара), МАКС КОЧЕТОВ (саксофон) – СТЕВАН МИЛИЈАНОВИЋ (клавијатуре) – БРАНКО ВУЧЕТИН (бас) и АЛЕКСА МИЛИЈАНОВИЋ (бубњеви).

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 6. фестивала џез музике INTIME JAZZ FEST.

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора сваким даном осим викендом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова по цијени од 10 КМ.

ВЛАДИМИР ТУБИЋ из Бањалуке своје прво гитарско такмичење осваја већ са шеснаест година, а  затим слиједи богато музичко путовање проткано учењем и истраживањем музике у неким најпрестижнијих институција за музичку едукацију. Велики врој професионалних радионица, интернационалних пројеката, албумских гостовања, као и едукација на престижном Musician’s Instituteу Лос Анђелесу и ултимативно студиј џез гитаре у Бечу у класи проф. Кристијана Хавела, утицали су на то да се на најбољи начин споји таленат, рад и искуство.  Показавши велику зрелост у звуку, Владимир је привукао много пажње музичке заједнице, посебно у онлине свијету са редовним подкастима, бесплатним часовима и садржајима на својој ФБ и Јутјуб страници, које су пуне креативних примјера његовог уникатног приступа импровизацији у препознатљивом стилу. Поред многих пројеката и ангажмана, један од значајних наступа у Владимировој каријери је наступ са чувеним бубњарем Dave Wecklom на Џез фестивалу  „Made in New York“  у Подгорици. Учествовао је у online пројекту са чувеним словачким продуцентом Еугеном Ботосом и са бубњарем легендарне групе Level 42, Pete Ray Bigginom.

МАКС КОЧЕТОВ рођен је  1979. године у Кијеву (Украјина). У осмој години почиње да свира саксофон у дјечијим дувачким и џез оркестрима.

Од 1992. до 1997. године био је студент Кијевског државног  музичког колеџа “Р.М.Глиера” – специјалност саксофон.

Од 1995. године члан је квинтета Evgenia Dergunova. Лауреат је многих џез фестивала.

1997. године године одлази у Ерфурт (Њемачка), гдје учествује у “Јazz Workshop” у класи саксофониста Zbigniewa Namislowskog (Пољска). Часове ансамбла похађа у класи Johna Taylora (В.Британија) и паралелно свира по џез клубовима у Њемачкој и Француској.

Године 2003. постаје лауреат фестивала “Dodz Junior”, носилац награда: најбоља ауторска композиција, најбољи извођач, најбољи џез-рок ансамбл.

Од 2006. године живи и ради у Београду. Од 2010. године је  први алт саксофониста у Биг Бенду РТС, а са својим квартетом наступа по фестивалима Србији и Европе.

Сарађивао је са многим музицарима као што су: Душко Гојковић, Jon Faddis, Brad Leali, Clause Raible, Chuck Findley, Gregory Hutchinson, Bert Joris, Vladimir Molotkov, Igor Zakus, Dusan Novakov, Steve Fishwick, Martin Gjako.

АЛЕКСА МИЛИЈАНОВИЋ рођен је 1999. године у Чачку. Бубањ је почео да свира са пет година.  Током школовања учествовао је на разним пијанистичким и теоретским такмичењима гдје је био успјешан и освајао награде.  За џез се интересује од првих додира са бубњем. Године 2022. дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, одсјек џез бубањ у класи професора Анђелка Ступара. Исте године уписује и мастер академске студију на ФМУ и дипломира 2023. године. У овом моменту свира у свом матичном бенду Ethno jazz orchestra (ЕЈО) са којим наступа широм реигона и свијета.  Члан је и бендова са којима редовно наступа Gorica & The Grooveheadz, Вокални квартет Минг, Ненад Кнежевић, Владимир Тубић Квинтет, The Ikigai Collectiv, Bosque Sound Community , Jelena Jovović Shoomagnions, Ana & The Changes…… Успјешно сарађује са виолончелистом Ронијем Берахом, наступа и сарађује и са другим многобројним  музичарима на нашој музичкој сцени као што су : Тап 011, Зоран Бранковић, Филип Булатовић… Имао је прилику да наступа са умјетницима као што су: Васил Хаџиманов, Сава Милетић, Милан Николић, Лука Игњатовић, Драган Ћалина, Јован Маљковић, Лена Ковачевић… Наступао је на многобројним фестивалима: Београдски Џез Фестувал, Новосадски Џез Фестивал, НИшвил Џез Фестивал, Platonov Arts Festival (RUS), Jazz In The Park (ROM) Панчевачки Џез Фестивал, Ласт.

СТЕВАН МИЛИЈАНОВИЋ рођен је у Чачку 1996. године. Са пет година уписује нижу музичку школу и осваја прву награду на Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу. Са седам година осваја прво мјесто на свјетском такмичењу младих пијаниста у класичној музици у Горици (Италија). Наступао на многим такмичењима класичне музике у земљи и иностранству . Са 18 година добија стипендију на Берклијевом Колеџу који се налази у Ирској у Даблину – New Park Music Centre и уписује се директно на четврту годину колеџа. Враћа се у земљу и наставља са студирањем на џез одсеку у класи Проф. Саве Милетића 2020. године.

Завршава мастер студије на ФМУ у Београду. Током студирања компонује и аранжира за поједине џез саставе на факултету, аранжира за БИГ БАНД џез одјсека у класи проф. Владимира Николова. Аутор је пројекта Ethno jazz orchestra (ЕЈО) за који пише музику и аранжира. Прошле године је бенд објавио и свој први студијски ЦД под називом ПТИЦА. Један је од оснивача бенда The Ikigai Collective за који је написао неколико нумера , а са истоименим бендом  је наступио на Metropolis Jazz Festivalu у Београду 2019. године на којем му уручују награду за једног од најперспективнијих младих џез музичара  Србије.

БРАНКО ВУЧЕТИН рођен је 1992. године у Београду. Музиком се професионално бави петнаест година. Завршио је  музичку школу Ватрослав Лисински за контрабас у класи Ивана Бокора. Током своје извођачке каријере сарађивао са великим бројем значајних имена из свијета џез музике а посљедњих пар година сарађивао је и са Тањом Јовићевић, Ненадом Кнежевићем Кнезом, Божом Врећом,  групом Тап 011 и другима.

Share