Концерт Виолете Лучић, гитара и Љубица Црнобрња, виолина

У Концертној дворани Банског двора 20. марта 2014. године (четвртак) у 20,00 часова одржаће се концерт Виолете Лучић, гитара и Љубица Црнобрња, виолина.

plakat-za-banja-luku-3-za-stampu

ПРОГРАМ:

T. Albinoni: Sonata a-moll
Grave

M. Giulliani : Serenada op.127
Tema i varijacije

N. Paganini : Sonata concertata A-dur
Allegro Spiritoso
Adagio assai Espressivo
Rondo

pauza

A. Dvoržak : Humoreska

J.Truhlar: Sonatina semplice
Allegretto con umore
Andante
Allegro scherzoso

A. Piazzolla : Istorija tanga
Bordel 1900
Cafe 1930
Nightclub 1960

 

***

Виолета Лучић рођена у Сарајеву, завршила је основне и специјалистичке академске студије гитаре  на Факултету музичке умјетности у Београду у класи ред. проф. Вере Огризовић.

У току школовања се усавршавала на мајсторским курсевима код реномираних професора: Д.Богдановића, В.Ивановића, А. Дезидериа, 2002. и 2003 године је учествовала на I и II Балкан арту одржаном у Италији ( Рим, Милано, Торино) гдје је извела солистички концерт, а сљедеће године наступила у камерном дуу са флаутисткињом Сањом Матановић, са којом остварује запажене концерте у Италији – Торино, Бањалука, Приједор, Градишка, Добој, Бихаћ –  Културна манифестација ”Улицом Бишћа”, у Сарајеву  2009, Фестивал ”Сарајевска зима”.

У току 2011. године  наступа у камерном дуу са гитаристкињом Аном Маринковић у  Смедереву. Године 2012. наступа са Сарајевским квартетом гитара на Фестивалу камерне музике у Никшићу. Од 2013.године свира у камерном дуу са виолинисткињом Љубицом Црнобрњом, одржале су досад концерте у Лакташима, Добоју и на Фестивалу „Сарајевска зима“ 2014.године.

Као професор истакла се тиме што су њени ученици освајали награде на многим такмичењима, такође је активан члан жирија домаћих и међународних такмичења, предавач на семинарима и фестивалима гитаре. Учествовала у изради новог наставног плана и програма за Средњу музичку школу. Тренутно ради као професор гитаре у Музичкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци.

***

Љубица Црнобрња, рођена у Београду, професор је у музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци, а предаје и у музичкој школи „Маркос Португал“ у Добоју. Поред педагошког рада, активно учествује на концертима и другим манифестацијама као солиста, камерни и оркестарски извођач. До сада је наступала у Бањалуци, Приједору, Дервенти, Градишци, Бијељини, Сарајеву, Додоју, Фамагуста (Северни Кипар), Француској, Санта Барбара (УС), Београду, Новом Бечеју (Србија).

Основне и постдипломске студије је завршила на Академији умјетности у Бањој Луци, док је средњу и нижу музичку школу „Мокрањац“ похађала у Београду. Током студија годину дана је провела на специјалистичким студијама код проф. М. Маринковића (ДАУ, Фамагуста, Сјев.Кипар), те се усавршавала на семинарима у Србији и иностранству. Издваја семинаре у Бордоу (Француска) и Санта Барбари (САД), а од освојених награда, трећу награду на такмичењу у Барлети (Италија), остварену за време студија.

Као камерни извођач наступала је у оквиру најразличитијих састава од којих би издвојила сарадњу са саставом Либертанго и Бањалучким квартетом. Учествовала је у извођењу опере „Сафикада“ као члан оркестра „Арион“, те је остварила сарадњу и са другим оркестрима.

Тренутно наступа у дуу са Виолетом Лучић (гитара).

Share