Концерт – Вече Шумана у извођењу Сање Луковац – клавир (Крагујевац)

У Концертној дворани Банског двора 10. децембра 2014. године (сриједа) у 20,00 часова биће одржан концерт – Вече Шумана у извођењу Сање Луковац – клавир (Крагујевац).

plakat

***

Сања Луковац  рођена је 1988. године у Крагујевцу, гдје стиче основно и средње музичко образовање у класи проф. Наталије Томић. Од дванаесте године полазник је припремне године за младе таленте при Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Рите Кинке. Са шеснаест година завршава Средњу музичку школу и постаје студент Академије уметности у Новом Саду, у класи проф. Рите Кинке. Након завршених основних и мастер студија, усавршавање наставља на специјалистичким студијама на Факултету музичке уметности у Београду, паралелно на одсјецима за соло клавир и камерну музику. Тренутно је на докторским студијама  ФМУ у Београду на одсјеку за камерну музику, у класи проф. др Дејана Суботића.

Похађала је бројне мајсторске курсеве на којима је имала прилику да сарађује са еминентним клавирским педагозима. Неки од њих су: Арбо Валдма, Дајан Андерсен, Александар Маџар, Јуриј Кот, Емануел Красовски, Wei Yi Yang, Sara Chang, Рустем Хајрудинов и други.

Добитник је великог броја награда на домаћим и међународним такмичењима. Издвајају се прве награде на међународним такмичењима Ella Philipp у Румунији 2008. године (троетапно такмичење клавирских концерата), Меморијал Исидор Бајић у Новом Саду 2004. године и трећа награда на истом такмичењу 2006. године. Такође, побједник је бројних домаћих такмичења, међународног и националног карактера, у Београду, Нишу, Крагујевцу, Шапцу, Новом Саду. Добитник је награда на такмичењима у Италији, Чешкој, Македонији.

Наступала је у свим значајнијим салама Србије ( Задужбина И.Коларца-Београд; Синагога, Градска кућа- Нови Сад; Градска кућа- Суботица) представљајући се публици као солиста, са оркестром и као члан камерних ансамбала. Као један од неколицине студената учествовала је и у пројекту Национална концертна сезона `08/09, када је одржала реситале у Новом Саду, Сомбору, Крагујевцу и Вршцу. У оквиру клавирског дуа Floreus, у саставу Andrea Der – Сања Луковац, представила се публици као камерни музичар низом цјеловечерњих концерата. Такође, дужи низ година успјешно сарађује са младим виолинистом Робертом Лакатошем. Као солиста наступала је са оркестрима Војвођански симфоничари, Camerata academica, Темишварска филхармонија, Schlezinger, оркестар Академије уметности у Новом Саду. Имала је прилике да сарађује са диригентима: Francesco la Vecchia, Gheorghe Kostin, Саша Николовски Ђумар, Жељка Милошевић, Немања Митрашевић.

Упоредо са умјетничком дјелатношћу, Сања Луковац остварила је и запажене резултате на пољу педагогије. У периоду између 2009. и 2011. године била је у звању сарадника у настави на Академији уметности у Новом Саду  за главни предмет – клавир. Тренутно је запослена као доцент за предмет Клавирска музика на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Упоредо ради и као професор клавира и корепетитор у музичкој школи “Др. Милоје Милојевић” у истом граду.

                                                      

ПРОГРАМ

 Р. Шуман: Фантазија op.17, C-dur
Р. Шуман: Симфонијске етиде op.13

 

 

Share