Концерт SOPOT ELECTRO ACOUSTIC

У Концертној дворани Банског двора 6. марта (субота) 2021. године у 20.00 часова биће одржан концерт SOPOT ELECTRO ACOUSTIC.

Чланови овог бањалучког бенда су: Петар Топаловић (вокал и гитара), Ђурица Штула (бас), Дејан Савић (гитара), Саша Предојевић (бубањ).

Улазнице за концерт по цијени од 7 КМ могу се купити на билетарници Банског двора од петка 26. фебруара, сваким даном осим недјељом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

 Музичка група СОПОТ основана је 2006. године у Бањалуци. Замишљенa је као група са јаким ауторским печатом која кроз сарадњу са домаћим и страним умјетницима ствара фузију балканске умјетности са модерном технологијом. Године 2008. oсновали су и Удружење грађана „Сопот“ ради боље организације рада групе као и због могућности које пружа Удружење као правно лице.

 

Издаваштво:

 „Сопот“  иза себе има три успјешна ЦД издања „Дабалкан“ (Менаџер Компанија, 2007. година), „Еквилибријум“(ПГП‐РТС, 2009.година) и „Сопотник“ (Колиба, 2013.година). Прва два албума снимљена су  у Лиону (Француска) у студију издавачке куће „Жаринг Ефектс“ а, посљедњи у Бањалуци у студију „Диџитал Бојлер“.

На студијским албумима бенд је сарађивао са многим умјетницима како из региона тако из  Европе(Dr. DAS ‐ Asian Dub Foundation, Hornsman Coyote, Aku Fen – High Tone, L’oeufRaide, Uzul Prod, Steph / Kaly Live Dub, Greg Snoyl, Nico Matagrin, Celine L’enfant, R‐Zatz, Орхан Масло, Бојан Савић, Милан Тица…)

 

Концерти:

 „Сопот“ је до сада свирао скоро 300 концерата на многим фестивалима, у концертним дворанама и клубовима широм региона и Европе (Француска, Норвешка, Шведска,Холандија, Њемачка, Аустрија, Мађарска, Италија, Словенија, Хрватска, БиХ, Србија, Црна Гора и Сјеверна Македонија).

 

Музика за позориште:

„Сопот“ је компоновао музику за представе Народног позоришта Републике Српске и Градског позоришта Јазавац. На сусретима казалишта/позоришта БиХ у Брчком бенд је два пута добио награду за најбољу позоришну музику и то за представе „Балон од камена“ и „Радничка хроника“.

 

Музика за филм:

„Здухач, значи авантура“ – одјавна шпица, („Акваријус Огилви“ ‐ Бањалука и Креативна продукција ‐ Београд, режисер и сценариста Милорад Милинковић, 2011.година)

 Музика за документарни филм:

“У служби Музеја”, аутор филма Ернест Завила, РадиоТелевизија Републике Српске, 2010.година

“Крст над јамом”, аутор филма Душан Басташић, Удружење грађана Јадовно 1941.

Музика за телевизијски програм:

“Арт машина”, најавна шпица, аутор емисије Јелена Којовић Тепић, РадиоТелевизија Републике Српске

Снимање четвртог студијског албума:

 Четврти албум снимамо студиозно пјесму по пјесму, како би на крају добили квалитетан албум. Први сингл је већ снимљен и продуциран и то за пјесму “Једног дана”. У току је снимање видео спота за први сингл.

Share