Концерт СОЊА МИЛЕТИЋ (флаута) и СЊЕЖАНА ПОПОВИЋ ВУЛЕТА (клавир)

У Концертној дворани Банског двора 4. октобра (уторак) 2022. године у 20.00 часова одржаће се концерт СОЊА МИЛЕТИЋ (флаута) и СЊЕЖАНА ПОПОВИЋ ВУЛЕТА (клавир).

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети  на билетарници Банског двора од уторка 27. септембра, сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

СОЊА МИЛЕТИЋ, нижу музичку школу завршава у Бањалуци.  Музичко образовање наставља у Београду у школи „Јосип Славенски“, на одсјеку за флауту.У класи еминентног професора Љубомира Димитријевића је наступала као камерни и соло извођач и постигла запажене резултате. Била је учесник неколико републичких и међународних такмичења на којима је освојила награде, између осталих и Специјалну награда на Југословенском такмичењу ученика музичких и балетских школа Југославије  одржаном у Котору (Црна Гора).

На Академији умјетности Универзитета у  Бањалуци  на одсјеку за флауту  у класи проф. Лауре Леваи-Аксин дипломирала је 2007. године, а магистрирала 2012.године са највишом оцјеном.

Као један од водећих младих флаутиста у БиХ  у сарадњи са Америчко-Босанском културном фондацијом (АБЦФ) из Сарајева 2008. године, наступила је са неколицином младих музичара из Сарајева на концерту одржаном у Carnegie Hall-u  у Њујорку

Са колегама са Академије умјетности премијерно је извела дјело  C.Bolling-a , Џез свиту за флауту, клавир, контрабас и бубњеве у Бањалуци и Прњавору.

Активни је полазник мајсторског курса Норберта Гирлингера из Аустрије. Присуствовала је предавањима свјетски познатих флаутиста као што су: Sir James Galway, Karl-Heinz Shultz, Kersten McCall , Trewor Way и други.

Стални је учесник је манифестација као што су: Дани Владе С. Милошевића и  Свјетски дан музике.

Као камерни и као соло извођач наступала је у разним просторима:  Бански двор, Музички павиљон, Музеј савремене умјетности – Бања Лука; Културни центар – Градишка; Дом културе, музичка школа – Прњавор; Позориште, музичка школа, Галерија 96 – Приједор; Галерија Центра за културу – Бијељина; Музичка академија – Слобомир; Центар за културу – Фоча; Музеј Херцеговине – Требиње; Велика сала Задужбине Илије М. Коларца, Библиотека града, Галерија „Артгет“,  – Београд; Синагога – Нови Сад; Carnegie Hall-u – Њујорку, Дворац Лужнице – Запрешић.

Педагошким радом се бави од 2008.године.Била је запослена на мјесту наставника флауте у музичкој школи Прњавор и музичкој школи „Опус“ Бањалука.

Била је члан жирија на 22.Отвореног федералног такмичења ученика и студената музике  2019. године у Бихаћу.

Редовно је била ангажована од стране Бањалучке филхармоније на мјесту прве,друге и пиколо флауте.За Симфонијски оркестар Народног позоришта ангажована је на мјесту друге флауте.

Члан је Камерног трија Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Ментор је студентима основних и мастер студија.Тренутно је запослена на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, на мјесту професора главног предмета-флаута, у звању ванредног професора.

СЊЕЖАНА ПОПОВИЋ ВУЛЕТА, рођена је 1976. године у Загребу. Основно и средње музичко образовање стекла је у музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци  у класи професорице Бранке Кузмановић.

Дипломирала је 2000. године, а магистрирала 2010. године на Факултету музичке уметности, у Београду  у класи професора Дубравке Јовичић.

Учесник је манифестације „Балкан Арт“ (Италија,2002), интернационалног музичког фестивала „Nei suoni dei luoghi“ (Италија,2010), манифестације Дани Владе С. Милошевића – Бањалука, фестивала Охридско љето 2017. године, фестивала “Сарајевска зима 2018”. Као солиста сарађивала је са оркестром Академије умјетности Универзитета у Бањалуци и Бањалучком филхармонијом. Наступала је у више концертних простора: Галерија Арт Гет, Галерија САНУ, Галерија Задужбине Илије М. Коларца – Београд, Музеј Савремене умјетности,  Бански Двор – Културни центар, Бањалука, Културни Центар Градишка, Концертна дворана Музичке академије у Сарајеву, Матица српска Нови Сад.

Усавршавала се на курсевима Константина Богина, Наташе Вељковић , Арбо Валдме, Владимира Милошевића и Александра Сердара.

Педагошким радом се бавила у музичким школама „Јован Бандур“- Панчево, „Даворин Јенко“ – Београд и „Опус“ – Бањалука. Члан је жирија на републичким и међународним такмичењима.

Тренутно ради на Академији умјетности, у Бањалуци. Наступа као солиста, члан клавирског дуа и као клавирски сарадник.

Програм:

  • L.V.Bethoven-Serenada op.8 za flautu i klavir

I Marcia

II Adagio

III Menuetto

IV Polonaise

V Tema con Variazioni

  • G.Faure- Fantazija op.79 za flautu i klavir
  • F.Poulenc- Sonata za flautu i klavir

I Allegretto malincolico

II Cantilena

III Presto giocoso

  • J.Mouquet- La flute de Pan op.15 za flautu i orkestar

I Pan et les Bergerg

II Pan et les oiseaux

III Pan et les nymphes

  • T.Böhm- Grand Polonaise op.16 za flautu i klavir
Share