Концерт Соња Чуле (флаута) и Јована Бранковић (клавир)

У Концертној дворани Банског двора 22. јула (сриједа) 2020. године у 21:00 час одржаће се концерт  СОЊА ЧУЛЕ (флаута) и ЈОВАНА БРАНКОВИЋ (клавир).

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици, за сваки програмски садржај, ограничен је на 50 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за сваки догађај могу се преузети од 15. јула на билетарници Банског двора, сваким радним даном, осим неђељом у периоду од 10:00 до 18:00 часова.

Соња Чуле је рођена у Загребу 1980 године.Нижу музичку школу завршава у Бањалуци. Музичко образовање наставља у Београду у школи „Јосип Славенски“, на одсјеку за флауту. У класи еминентног професора Љубомира Димитријевића је наступала као камерни и соло извођач и постигла запажене резултате. Била је учесник неколико републичких и међународних такмичења на којима је освојила награде, између осталих и Специјалну награду на Југословенском такмичењу ученика музичких и балетских школа Југославије, одржаном у Котору (Црна Гора).На Академији умјетности у Бањалуци ,на одсјеку за флауту ,у класи проф. Лауре Леваи-Аксин, дипломирала је 2007. године, а магистрирала 2012. године са највишом оцјеном.Као један од водећих младих флаутиста у БиХ, у сарадњи са Америчко-Босанском културном фондацијом (АБЦФ) из Сарајева, 2008. године, наступила је са неколицином младих музичара из Сарајева на концерту одржаном у Carnegie Hall, у Њу Јорку. Са колегама са Академије умјетности премијерно је извела дјело C. Bollingа, Џез свиту за флауту, клавир, контрабас и бубњеве у Бањалуци и Прњавору.Активни је полазник мајсторског курса Norberta Girlingera из Аустрије. Присуствовала је предавањима свјетски познатих флаутиста као што су: Sir James Galway, Karl-Heinz Shultz, Kersten McCall , Trewor Way и други.Била је запослена као наставник флауте у музичкој школи у Прњавору, те музичкој школи „Опус“ у Бањалуци.Била је члан жирија на 22. Отвореног федералног такмичења ученика и студената музике  2019. године у Бихаћу.Тренутно је запослена на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, на мјесту професора главног предмета-флаута, у звању ванредног професора.

Јована Бранковић је рођена 1994. године у Бањалуци. Основно и средње музичко образовање стекла је у Музичкој школи ,,Владо Милошевић’’ у Бањалуци, у класи проф. Бранке Кузмановић. Дипломирала је 2018. године на Академији умјетности у Бањалуци, на одсјеку за клавир, у класи проф. Сњежане Поповић-Вулета. Тренутно је на мастер студијама на Универзитету у Источном Сарајеву у класи проф. Зорана Јанчића. Током студија усавршавала се на мајсторским курсевима код Александра Сердара, Александра Милошевића, Александра Папара (Италија), Биљане Јакшић-Радовановић. Као солиста и члан камерних састава наступила је на различитим манифестацијама, концертима студената, такмичењима. Члан је камерних састава „Јодезо’’ (у саставу: двије флауте и клавир) и ,,Стедајо’’ (клавирски дуо) са којима је освојила бројне међународне награде у Италији, Македонији, Србији. Тренутно је запослена као професор клавира у Музичкој школи ,,Владо Милошевић’’ у Бањалуци.

Програм

  1. Ph.Emanuel Bach- Концерт за флауту и оркестар у де – молу

I-stav, Allegro

  1. Taktakishvili- Соната за флауту и клавир,

Allegro Cantabile

Aria- Moderato con moto

Allegro scherzando

  1. Dick- Lookout, за флауту соло
  2. I Clarke-Hypnosis, за флауту и клавир
  3. A.Bazzini- „Ples goblina“, за флауту и клавир
  4. A.F.Doppler- „Мађарка фантазија“, за флауту и клавир

 

Share