Концерт Сање Матановић, флаута и Николине Вукелић, клавир

У Вијећници Банског двора 07. маја 2014. године (сриједа) у 20,00 часова одржаће се концерт Сање Матановић, флаута из Бања Луке и Николине Вукелић, клавир из Бања Луке.

Banja-Luka-stampa

***

Сања Матановић рођена је у Сремској Митровици, гдје је завршила основну музичку школу. Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ похађала је у Новом Саду , гдје је завршила и Музичку академију у класи проф. Маријана Егића. За вријеме школовања учествовала је на бројним такмичењима : Ваљево, Нови Сад, Херцег Нови, Љубљана. Током студија наступала је са камерним оркестром Академије (Охрид, Београд, Нови Сад). Постдипломске специјалистичке студије завршила је у класи проф. Лауре Леваи-Аксин у Бања Луци. Учествовала је  у обиљежавању (концерт и снимање CD-a) стогодишњице од рођења композитора Владе С. Милошевића. Одржала је више концерата камерне музике (флаута и гитара): Бања Лука, Приједор, Лакташи, Бихаћ, Градишка, Добој. Такође је наступала на фестивалима II Балкан Арт (Торино) и Сарајевска зима 2009 године. Своје знање усавршавала је на семинарима еминентних флаутиста данашњице : Piter Lukas Graf, Emily Baynon, Emmanuel Pahud, Janoš Balint, Mario Caroli…

Оснивач је Удружења флаутиста Бањалука. Живи у Бањалуци, гдје ради као професор флауте у музичкој школи „Владо Милошевић“.

 ***

Николина Вукелић је рођена 1989. године у Бањалуци. Завршила је нижу и средњу музичку школу „Владо Милошевић“ у класи проф. Дијане Зрнић. Дипломирала је 2012. године на Академији умјетности у Бањалуци, у класи професора Владимира Цвијића. Усавршавала се на мајсторским курсевима професорице Невене Поповић. Учествовала је на домаћим  такмичењима гдје је остварила запажене резултате 1999.,2001.,2003.,2005. Такође је учесница Такмичења младих пијаниста Југославије у Нишу 2000. год. – прва награда и Међународног фестивала младих пијаниста у Шапцу 2002. год. – трећа награда и 2004. год. – прва награда. Ради као професор клавира у музичкој школи у Добоју.

 П Р О Г Р А М

 C.Reinecke: Ballade op. 288

F.Schubert: Sonata u a-molu   „Arpeggione“
– allegro moderato
– adagio
– allegretto

P.Gaubert:  Madrigal

A.F.Doppler: Fantasia Pastorale Hongroise

Share