Концерт Азре Медић, клавир (Сарајево)

У Концертној дворани Банског двора 08. маја 2014. године (четвртак) у 20,00 часова одржаће се концерт Азре Медић, клавир (Сарајево).

***

slika-1

Азра Медић (рођена у Бања Луци, 1983. године) похађала је основну музичку школу у Бања Луци, Загребу и Сарајеву.  Средњу музичку школу завршила је у Сарајеву у класи проф. Ранке Цецић Јовановић, 2002. године са признањем Понос генерације.  Студирала је на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву у класи проф.Неде Станковић и дипломирала у класи проф.Бориса Краљевића као најбоља студентица Универзитета у Сарајеву са признањем Златна значка.

Добитница је више  првих и специјалних награда на Федералним такмичењима. Остварила је значајан успјех на међународним пијанистичким такмичењима као што су Città di Gorizia у Италији 2002. ( I награда), Nicolaï Rubinstein у Паризу 2002. (II  награда), Roma 2004. у Риму ( III  награда).

Усавршавала се на Музичкој академији у Загребу у класи проф.Ђуре Тиквице, а постдипломске студије завршила је на Музичкој академији у њемачком Каселу у класи проф. Iwana Urwalowa 2010. године. За вријеме постдипломских студија освојила је  I награду у категорији клавирског дуа на Међународном такмичењу пијаниста и клавирских ансамбала F. Chopin, E.Grieg, F. Mendelssohn у Москви 2009. године.

2012. године завршила је напредне постдипломске студије на Музичкој академији у Фреибургу у класи проф. Елзе Колодин.

Усавршавала се на мајсторским курсевима угледних пијаниста као што су Неда Станковић, Rudolf Kehrer, Igor Khudolei, Diane Anderson, Борис Краљевић, Ђуро Тиквица, Peter Feuchtwanger и Leslie Howard. Такође, похађала је Wiener MusikSeminar код Rudolfa Kehrera 2003.,   те Љетну академију Праг-Беч-Будимпешта у Бадену (Аустрија) код Noela Floresa и Martina Hughesa 2004. године.

Од новембра 2013. ради као асистент на Одсјеку за клавир на Музичкој академији Универзитета у  Сарајеву.

Тренутно је студент прве године Докторских студија на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву у класи проф. Александра Сердара.

                                        П Р О Г Р А М
M. Clementi:
Соната  fis-mol op.26 no.2
Piuttosto allegro con espressione
Lento e patetico
Presto

F.Chopin:
Соната   no.2 b-mol, op.35
Grave
Scherzo
Marche funebre           

                    Пауза

A.Skrjabin:  24 Preludes op.11
Vivace – Allegretto – Vivo – Lento – Andante cantabile
                    – Allegro – Allegro assai – Allegro agitato – Andantino –
                    Andante – Allegro assai – Andante – Lento – Presto – Lento –
                   Misterioso – Allegretto – Allegro agitato – Affettuoso –
                  Appassionato – Andante – Lento – Vivo – Presto

 

 

Share