Концерт пијанисте Невена Шобајића

У Концертној дворани Банског двора 28. октобра (понедјељак) у 20.00 часова одржаће се концерт пијанисте из Београда Невена Шобајића.

 

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 18. октобра (петак) од 10.00 часова.

Невен Шобајић рођен је 1979. године у Београду. Са шеснаест година уписао је Факултет музичке уметности у Београду. Усавршавао се на постдипломским студијама на Краљевском музичком колеџу у Лондону у класи проф. Нила Имелмана, док су му ментори из камерне музике и дириговања били чланови квартета Чилингириан и маестро Нил Томсон.
Био је учесник мајсторских курсева Сергеја Доренског, Ендрјуа Бола, Ронана Охоре, Стивена Севиџа, Бернара Дасколија, Џона Лила, Леона Флајшера, Луиса Каплана, Џона Бата, Михаела Удеа и др.
Освојио је прву и специјалну награду на Републичком и Савезном такмичењу Југославије, другу награду на међународном такмичењу у Монкалијерију (Италија) и трећу награду на међународном такмичењу у Стрези (Италија).
Као солиста редовно наступа широм Србије, а значајне наступе биљежи у Великој сали и Галерији Коларчеве задужбине у Београду, Скупштини града Београда, Галерији Културног центра Београда, Руском дому у Београду, Кристалној дворани хотела Хајат у Београду, Центру лепих уметности Гварнеријус у Београду, Културном центру Студентски град у Београду, УК Пароброд у Београду, Галерији САНУ у Београду, као и у Градским кућама у Новом Саду и у Суботици, Културним центрима Панчева, Смедерева, Пирота, Културном центру у Брчком, у Галерији портрета у Тузли у БиХ, итд.
Са запаженим успјехом је учествовао на XX Фестивалу Будва ̶ Град театар и на XX Фестивалу Барски љетопис, као и у Дворани Парк у Херцег Новом у Црној Гори. Учествовао је и у обиљежавању Шопеновог и Листовог јубилеја 2010. и 2011. године у организацији Културног центра Београда. Активан је и као камерни музичар, а са сопраном Ољом Дакић је наступао у Великој сали Коларчеве задужбине у Београду, као и у Малој сали берлинског Концертхауса. Снимао је за Радио телевизију Србије.
Невен Шобајић је запослен на Слобомир  Универзитету у Бијељини, у Републици Српској (БиХ), гдје предаје клавир, као и Историју и теорију пијанизма. Члан је Удружења музичких уметника Србије и стручног одбора Слобомир међународног музичког такмичења (СИМЦ-а).

Share