Концерт PER „BASS VIKING“ MATHISEN TRIO

У Концертној дворани Банског двора 24. новембра  2020. године (уторак) у 20.00 часова одржаће се концерт реномираног интернационалног џез састава PER „BASS VIKING“ MATHISEN TRIO.

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 3. фестивала џез музике INTIME JAZZ FEST.

Улазнице за концерт се могу купити од понедјељка 16. новембра на билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова по цијени од 10.00 КМ.

Број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Свирање ова три невјероватна музичара описују као магичан спој модерног акустичног џеза и електричног фанк-рока високе волтаже, а они су:

PER MATHISEN  (НОРЕШКА) – контрабас & електрични бас

DANIEL BULATKIN  (ЧЕШКА/РУСИЈА) – клавијатуре

UTSI ZIMRING  (ИЗРАЕЛ) – бубњеви

Per Mathisen , познат и као Bass Viking је норвешки басиста, композитор, продуцент, аранжер и вођа неколико бендова. Зову га не само норвешким одговором на Jaco Pastoriusa на електрочном басу, већ и на Niels Henning Ørsted Pedersena на контрабасу. Његов виртуозитет на електричној бас гитари колико и на контрабасу, али и дубока повезаност са музичарима са којима свира, је у најмању руку запањујућа. Данас је један од најтраженијих басиста у Европи. Свирао је у 40 земаља са неким од најзначајнијих имена савремене музичке јазз, роцк али и класичне сцене (Alex Acuña, Keith Carlock, Gary Husband, Yoyo Mayer, Gary Novak, Antonio Sanchez, Marilyn Mazur, Gergo Borlai, Ulf Wakenius, Mike Stern, Nguyen Le, David Kikoski, Jacob Collier, Jason Rebello, Bill Evans, Benjamin Schmid, Daniel Ottensamer, Maria Schneider, итд.) Објавио је 15 ауторских албума као фронтмен и композитор, а појавио се као сидеман у другим бендовима или продуцент на готово стотину других.

Mathisen у Бањалуку стиже са израелским бубњарем и композитором који живи у Њујорку – Utsi Zimring, и новом надом европске џез сцене, младим чешким пијанистом – Daniel Bulatkin.

Овај трио ће свирати углавном ауторске композиције све тројице умјетника. Без менталних и техничких баријера сасвим природно прелазе из стила у стил током исте композиције. Репертоар је употпуњен креативним и њима својственм аранжманима џез стандарда из пост-боп периода.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share