Концерт Омладинског оркестра “OperaPrima” (Италијa)

У Концертној дворани Банског двора 03. септембра 2019. године (уторак) у 20.00 часова, одржаће се концерт Омладинског оркестра “OperaPrima” (Трентино, Италија) под називом “ImaginAction”.

 

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 27. августа (уторак) од 10.00 часова.

Омладински оркестар “OperaPrima” чине ученици различитих узраста (од 12 до 18 година) који наступају уз подршку професора на различитим инструментима. Жанровски шаролик репертоар овог оркестра публици пружа могућност да ужива у композицијама класичне, популарне, рок и џез музике, кроз оригиналне аранжмане маестра Марчела Бурига, директора оркестра.
На концерту у Бањалуци оркестар ће представити програм “ImaginAction” у коме се језици класичних и поп нота укрштају са сјајним темама филмске музике и мјузикла, укључујући нумере бендова “ColdPlay”, “Queen” као и омаж групи “Beatles”.

Оркестар чине ученици истоимене музичке школа “OperaPrima” која је дио покрајинског система музичких школа у италијанској области Трентино. Ансамбл дјелује више од 25 година током којих је пружио могућност хиљадама младих да одрастају уз музику. Чланови оркестра, млади и одрасли, слиједе пут који има за циљ формирање и јачање појединца у музичком и експресивном смислу.

Share