Концерт ОЛЕГ КИРИЈЕВ КВАРТЕТ

У Концертној дворани Банског двора 16. марта (уторак) 2021. године у 20.00 часова биће одржан концерт  ОЛЕГ КИРИЈЕВ КВАРТЕТ. Овај квартет  чине  свјетски познати руски саксофониста Олег Кирејев, бубњар Урош Стаменковић, контрабасиста Бранко Марковић и пијаниста Милован Пауновић.

Улазнице за концерт по цијени од 10 КМ могу се купити на билетарници Банског двора од петка 5. марта, сваким даном осим недјељом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Концерт под називом “Jazz Classic” је пројекат који садржи осам џез стандарда великана попут Бернија Милера, Ерола Гарнера, Џерома Керна и других у аутентичном аранжману Киријева  и јединственом извођењу овог квартета.

 

ОЛЕГ  КИРЕЈЕВ први је руски музичар који је укомбиновао етно- џез мотиве са башкирским народним инструментима. Рођен у Башкирији, представља музичко насљеђе две различите културе – европске и азијске. Под утицајем традиционалног и латиноамеричког џеза, афричких ритмоваи азијске етно музике, Олег је створио аутентичан стил и прославио се свирањем различитих музичких жанрова.

 

Његова дискографија броји више од 15 објављених албума,а наступао је на многобројним иностраним џез фестивалима попут London Jazz Festivala, New York Jazz Improv, легендарног Montreux Jazz Festivala и других.

 

Домаћа публика имала је прилике да га слуша и на Нишвил џез  фестивалу 2016. године када је наступио са својим бендом  „Orlan Jazz “, а почетком 2020. године имали смо прилике да чујемо његов концертни пројекат у сарадњи са Василом Хаџимановим.

Share