Концерт Новосадског дувачког квинтета – Дани Владе С. Милошевића

У Вијећници Банског двора 11. априла 2017. године (понедељак) у 20,00 часова одржаће се концерт Концерт Новосадског дувачког квинтета,
Дани Владе С. Милошевића.

дани.владе.с

Новосадски дувачки квинтет основан је 2010. године у Новом Саду на иницијативу хорнисте Мирка Марића, као потреба да град као што је Нови Сад има овакав ансамбл. Чине га Ксенија Мијатовић (флаута), Вероника Антуновић-Марић (обоа), Кристијан Борош (кларинет), Горан Маринковић (фагот) и Мирко Марић (хорна). Сви чланови дувачког квинтета су музичари чије је поље дjеловања веома широко. Чланови су оркестра Опере Српског народног позоришта у Новом Саду, Војвођанског симфонијског оркестра, оркестра „Камерата Академика“, оркестра „Kамерата Сербика“,  Београдске филхармоније, као и оркестра „Орфелин“, професори у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду и „Владо Милошевић“ у Бања Луци, стручни сарадници на Академији уметности у Новом Саду, редовни професори на Факултету музичке уметности у Београду. Током досадашње сарадње, квинтет је одржао  запажене концерте у Новом Саду, Сенти, Сомбору, Зрењанину, Београду, као и на отварању Деветог међународног такмичења дрвених дувача у Пожаревцу и на отварању Седмог међународног такмичења „Антон Еберст“ у Новом Саду. Поред тога наступали су и у Бечу (Аустрија).

Јуна 2012. године Новосадски дувачки квинтет је учествовао на мајсторском курсу камерне музике, који је водио професор Норберт Гирлингер (Аустрија), а у септембру исте године на мајсторском курсу који је водио професор Боштјан Липовшек (Словенија). Сарађивали су са сљедећим умjетницима: Гордан Тудор – саксофон (Хрватска), Слободанка Стевић – клавир (Србија), Александар Глигић – клавир (Србија), Марко Милетић – виолончело (Србија) и Игор Лазић – хорна (Србија). Неки од чланова Новосадског дувачког квинтета су студенти докторских студија из камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду.

П Р О Г Р А М

Давид  Мастикоса: „Think of“

Агаи  Денеш : „Five easy dances“

Ференц  Фаркаш:  “Стари мађарски плесови из 12.вијека“

Малколм  Арнолд: „Three shanties“

Ралф  Дејл  Милер:  „Three American dances“

Џорџ  Гершвин : „Rhapsody in Blue“

Share