Концерт – Марко Јосифоски, виолина и Владимир Милошевић, клавир – Дани Владе С. Милошевића

У Концертној дворани Банског двора 12. априла 2017. године (сриједа) у 20,00 часова одржаће се концерт Марко Јосифоски, виолина и Владимир Милошевић, клавир – Дани Владе С. Милошевића.

дани.владе.с

Марко Јосифоски (1978) дипломирао је и магистрирао на Факултету музичке уметности у Београду клaси проф. Дејана Михаиловића. Усавршавао се на Hochschule fur Musikу Берну у класи проф. Игора Озима. Похађао је мајсторске курсеве Иде Хендл, Шломо Минца, Едварда Грача, Руђера Ричија, Томаса Брандиса и Милана Витека.

Свирао је за UNICEF (Парма), у Уједињеним нацијама у Њујорку и на многим фестивалима у земљи и иностранству. Представљао је Југославију на евровизијском концерту младих солиста у Истанбулу (1990).

Добитник је многих интернационалних награда: Premio Mozartу Верони,у Стрези, Јан Коцијан у Чешкој, Rodolfo Lipicer у Италији, Златни анђео за најуспјешнијег младог умјетника. Добитник је Октобарске награде града Београда за висока умјетничка достигнућа, награде Српске Академије наука и уметности за најуспјешнији концерт у сезони 2003. године, као и награде Радио Београда за умјетника године 2004. Добитник је награде културно просвјетне заједнице града Скопља.

Наступао је у Италији, Америци, Аустрији, Русији, Чешкој, Њемачкој, Швајцарској, Шведској, Словенији, Македонији и Израелу. Свирао је са: Румунском филхармонијом, Турским председничким симфонијским оркестром, Свјетским симфонијским оркестром у Америци, Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС, Македонском филхармонијом, Оркестром „Станислав Бинички“ као и са многим камерним оркестрима у земљи и иностранству. Члан је Удружења музичких уметника Србије од 1997. Запослен је на ФМУ у Београду у звању ванредног професора.

 

Најистакнутији пијаниста своје генерације, Владимир Милошевић завршио je основно и средње музичко образовање у Лесковцу у класи проф. Миле Вељковић, а затим  је наставио студије на Факултету музичке уметности у Београду гдје је дипломирао и магистрирао у класи проф. Невене Поповић. Усавршавао се на пијанистичкој академији Incontri col Maestroу Имоли (Италија) у класама Лазара Бермана и Мишел Далбертоа, и у Паризу на Ecole Normale de la Musique.

Проглашен је умјетником у успону за 2013. годину од стране Удружења концертних умјетника Њујорка (New York Concert Artists & Associates) што му је омогућило да наступи са Симфонијским оркестром NYCA у сали Merkin hall у Њујорку.

Наступао је на фестивалима широм Европе и свијета: Париз, Лондон, Берлин, Праг, Санкт Петерсбург, Беч, Тел Авив, Милано, Лион, Ница, Казабланка, Маракеш, Порто Алегре, Пелотас. Као побједник конкурса Concerti in Villa у Вићенци дебитовао у чувеној Carnegie Weill hal lдворани у Њујорку.Концертирао је и широм Јужно афричке републике и Аустралије.

Редовно наступа и као камерни музичар у дуу са виолончелистом Драганом Ђорђевићем, те разним солистима као што су Стефан Миленковић, Јанош Балинт, Дејан Гаврић, Давид Кастро-Балби, Ерик Крамб, Биљана Китановић. Са француским пијанистима Мишел Далбертоом и Жан Бернар Помиеом и оркестром из Бретање извео је Моцартов троструки клавирски концерт на престижним фестивалима у Рену и Лилу.

Добитник је више престижних награда на конкурсима у Пољској, САД-у, Аустралији, Италији, Француској. Снимао је за радио и ТВ канале у Јапану, Бразилу, Мароку, Канади, Пољској, Израелу итд. Запосленје на ФМУ у Београду у звању ванредног професора.

 

Програм:
В. А. Моцарт – Соната е-мол КВ 304
Allegro
Tempo di Menuetto 

С. Прокофјев – Соната Де-дур оп. 94
Moderato
Scherzo-Presto
Andante
Allegro con brio 

С. Франк – Соната А-дур
Allegro ben moderato
Allegro
Ben moderato:Recitative-Fantasia
Allegretto pocomosso

Share