КОНЦЕРТ НЕМАЊА БОГУНОВИЋ & STRINGS ATTACHED

У Концертној дворани Банског двора 6. октобра (сриједа) 2021. године у 20.00 часова одржаће се КОНЦЕРТ НЕМАЊА БОГУНОВИЋ & STRINGS ATTACHED. Гост на концерту ће бити СНЕЖАНА САВИЧИЋ СЕКУЛИЋ (сопран).
Концерт ће бити одржан у оквиру програма 4. Интернационалног музичког фестивала „ЈЕСЕЊА СОНАТА“.

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова по цијени од 5КМ.

Број мјеста у публици ограничен.

Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Гитариста и композитор НЕМАЊА БОГУНОВИЋ је дуги низ година присутан на интернационалној концертној сцени. Одржао је концерте у преко двадесет земаља и наступао је у водећим концертним дворанама, као што су Карнеги хол у Њујорку и Кенеди Центар у Вашингтону.

Наступао је као солиста са водећим симфонијским оркестрима и камерним саставима у Србији и Америци. Снимио је пет албума и издао збирку композиција за гитару, као и двије књиге транскрипција и аранжмана.Свој посљедњи албум „Bogunovic Plays Bogunovic“ снимио је 2019.године у сарадњи са гудачким ансамблом „Strings Attached“.

Сопран Снежана Савичић – Секулић је првакиња Националног театра у Београду. На свом репертоару има преко 40 вокално-инструменталних дела које је изводила са бројним оркестрима у земљи и иностранству. Сарађивала је са бројним оркестрима и умјетницима свјетског реномеа. Бави се педагошким радом посљедњих петнаест година, а тренутно је гостујући професор на Факултету савремених уметности у Београду.

„Strings Attached“ квинтет чине афирмисани српски умјетници, који годинама дјелују на концертном подијуму, како солстички, тако и као чланови водећих оркестара, а они су Марко Јосифоски (виолина), Радмила Варадић (виолина), Урош Бабић (виола),Милутин Младеновић(виолончело), Љубинко Лазић (контрабас).

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА:

Н. БОГУНОВИЋ:

Мала тема

(Гудачки квинтет)

Susret

Once Upon a Time

Brazilski Ples

Uspavanka

Barcarola

Valse Amoroso

Hagia Sophia

(Немања БогуновићиГудачки квинтет)

********

Ђ. ПУЧИНИ / G. PUCCINI:

OMioBabbinoCaro

(Немања БогуновићиГудачки квинтет)

Ђ. КАЧИНИ / G.CACCINI:

AveMaria

Х. ВИЛА – ЛОБОС / H. VILLA LOBOS:

MelodiaSentimental

(Снежана, Немања и Гудачки квинтет)

С. РАХМАЊИНОВ / S. RACHMANINOV:

NePojKrasavica

(Немања БогуновићиГудачки квинтет)

И. АЛБЕНИЗ / I. ALBENIZ:

Asturias

(Немања БогуновићиГудачки квинтет)

Н. БОГУНОВИЋ:

NocturnoAdriatico

TangoAzul

(Немања Богуновић)

Uranak i Kolo

(Немања Богуновићи Гудачки квинтет)

Л. АРДИТИ / L.ARDITI:

IlBacio

(Снежана, Немања и Гудачки квинтет)

Share