Концерт „Музичка чаролија“

У Концертној дворани Банског двора 16. новембра 2015. године (понедјељак) у 20,00 часова одржаће се концерт  „Музичка чаролија“, поводом обиљежавања 40. година рада и развоја Универзитета у Бањалуци.

Гудачки оркестар Академије умјетности Универзитета у Бањалуци,
Солисти: Сњежана Поповић Вулета – клавир,
Дејан Тркуља – кларинет,
Соња Војводић – виолина,
Милица Блаженовић – клавир,
Соња Марковић – клавир,
Невен Маринковић – кларинет,
Диригент: Бранка Радошевић – Митровић,

***

plakat-2

***

Бранка Радошевић Митровић,  рођена у Бањој Луци. У родном граду стекла је основно и средње музичко образовање гдје је матурирала из предмета Дириговање. Дипломирала је на одсјеку за Општу музичку педагогију на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву, такође је дипломирала и магистрирала на одсјеку за Дириговање на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци у класи професорке Даринке Матић Маровић. Оснивач је неколико ансамбала као што су камерни ансамбли „Ренесанс“, камерни хор „ Ad libitum “, два гудачка оркестра у Музичкој школи  “Владо Милошевић“. Дириговала је хоровима СПД „Јединство“, Музичке школе Владо Милошевић,  „Ad libitum“,  Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, гудачким оркестрима средње и ниже Музичке школе „Владо Милошевић“, гудачким и симфонијским оркестром Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци,  Здруженим симфонијским оркестрима ФМУ Београд, Академије умјетности Универзитета у  Бањој Луци, Музичкој академији Универзитета у  Сарајеву, Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву, Академији уметности Универзитета у Новом Саду, оркестром Оружаних снага Босне и Херцеговине и др. Добитник је бројних награда и признања, а од када се бави оркестарским дириговањем, имала је преко тридесет самосталних, педесет заједничких концерата. Запослена је на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци у звању доцента на Катедри за дирговање.

Сњежана Поповић Вулета је рођена 1976. године у Загребу.  Основно и средње музичко образовање је стекла у Музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањој Луци, у класи професорке Бранке Кузмановић. Дипломирала је 2000. године, а магистрирала 2010. године на Факултету музичке уметности у Београду, на одсјеку за клавир, у класи професорке Дубравке Јовичић са просјечном оцјеном 10,00 из главног предмета. Као солиста и члан камерних састава наступила је на различитим манифестацијама и  концертима у БиХ, Србији, Италији. Тренутно је запослена на Академији умјетности Универзитета у Баној Луци у звању ванредног професора на Катедри за клавир.

Дејан Тркуља је рођен 1984. године у Бањој Луци. У родном граду завршио ниже и средње музичко образовање у Музичкој школи „Владо Милошевић“, на одсјеку за кларинет у класи профеора Бориса Дукића. Дипломирао је, а потом и магистрирао на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци у класи професора Николе Срдића. Од солистичких наступа, као и наступа у оркестру, издвајају се они на којима је наступио као солиста уз пратњу оркестра. Члан је оркестра Бањалучке филхармоније од 2011. године, на мјесту првог кларинетисте. Запослен је на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци у звању доцента на Катедри за дувачке инструменте.

Соња Војводић је рођена 1990. године.  Основне студије виолине је завршила  на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, а мастер студије на ФМУ Београд у класи професорке Маје Јокановић. Тренутно је запослена као асистент на Катедри за гудаче на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци. Током студија као солиста свирала је у више међународних оркестара. Као члан клавирског трија, концертирала је по земљама региона, Њемачкој, Аустрији, Италији, Словенији. Добитнк је бројних награда.

Милица Блаженовић је рођена 1992. године у Београду. Основну и средњу музичку школу „Др. Војислав Вучковић” завршила је у Београду у класи професорке Бранке Жиравац – Јеремић. Дипломирала је 2013. године на Академији Умјетности Универзитета у Бањој Луци, а 2014. завршила је мастер студије на ФМУ у Београду у класи професора Владимира Цвијића. Током школовања натупала је на многим такмичењима, концертима и семинарима. Тренутно је запослена као професор клавира у Музичкој школи “ Владо Милошевић ” у Бањој Луци.

Соња Марковић је рођена 1991. године. Дипломирала је на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци  као најбољи студент.  Мастер студије је завршила у  Београду, на ФМУ у класи професорке Невене Поповић са просјечном оцјеном 10,00 из главног предмета. Освојила је  преко 50 републичких и међународних награда.  Концертирала је у БиХ, Србији, Хрватској, Аустрији, Њемачкој, Словенији, Пољској, Италији, Русији.

Невен Маринковић је рођен 1991. године у  Бањој Луци. Основно и средње музичко образовање је стекао у Музичкој школи „Владо Милошевић“  на смјеру за кларинет. Дипломирао 2014. године на Академији Умјетности Универзитета у Бањој Луци у класи проф. Николе Срдића. Тренутно је студент мастер студија на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци у класи истог порфесора. Активан је као солиста, камерни и оркестарски свирач.

 ***

ПРОГРАМ

G.F. Handel:  „Sarabanda“ iz Svite XI, HWV 437

G. Ph. Telemann: Концерт за два кларинета и гудачки оркестар TWV52:d1
Largo
Allegro
Adagio
Vivace
Дејан Тркуља, кларинет
Невен Маринковић, кларинет

J.S. Bach: Концерт за два клавира и гудачки оркестар у  ц-молу
Allegro
Adagio
Allegro
Сњежана Поповић Вулета, клавир
Милица Блаженовић, клавир

F. Mendelssohn: Концерт за виолину, клавир и гудачки оркестар
Allegro
Adagio
Allegro molto
Соња Војводић, виолина
Соња Марковић, клавир

Share