КОНЦЕРТ МАРКОВИЋ – ИЛИЋ СЕКСТЕТ

У Концертној дворани Банског двора 26. новембра (субота) 2022. године  у 20.00 часова одржаће се концерт  КОНЦЕРТ МАРКОВИЋ – ИЛИЋ СЕКСТЕТ  (Иван Илић – тромбон, Бранко Марковић – контрабас, Иван Радивојевић – труба, Александар Јаћимовић – саксофон, Милован Пауновић – клавир, Милош Грбатинић – бубњеви).

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 5. фестивала џез музике INTIME JAZZ FEST.

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора од понедјељка 14. новембра сваким даном осим викендом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова по цијени од 10 КМ.

СЕКСТЕТ МАРКОВИЋ – ИЛИЋ  је састав врхунских џез музичара, како  они за себе кажу „генерацијски разнородних али врло хомогених ликова  када су страст, добра свирка и добро познавање стила у питању“. Сам назив састава представља шаљиву  инсинуацију на један од наших најзначајнијих џез састава осамдесетих година прошлог вијека – Секстет Марковић – Гут.

Репертоар представља  пажљиво бирану мјешавину Илићевих оригиналних композиција и бисера џез литературе, углавном хард боп стила, којима је за ову прилику Илић дао свој мајсторки аранжерски печат.

ИВАН ИЛИЋ, композитор, аранжер, диригент, тромбониста рођен је у Београду 1972. године гдје је завршио основну и средњу музичку школу Мокрањац. Са 20 година дипломира аранжирање са највишим оцјенама на BerkleeCollege of Music у Бостону (САД), а са истим успјехом завршава Специјалистичке студије из Дириговања, и Мастер академске студије из Џез Тромбона на ФМУ у Београду. Звање Доктора умјетности је стекао на Универзитету уметности у Београду на програму за Вишемедијску уметност 2020. године.

Од 2018. године је Доцент на Факлутету музичке уметности у Београду, на

одсеку за Џез и популарну музику. Послије студија у Америци и боравка у Канади, по повратку у Београд (од 1999. до 2018.) диригент је Биг Банда РТС-а и упоредо ради као аранжер, композитор, музички продуцент и тромбониста солиста. Као активан извођач је наступао на свим значајним домаћим музичким фестивалима као и многим фестивалима широм свијета, у Америци, Канади, Луксембургу, Француској, земљама окружења и остварује сарадње са великим бројем значајних свјетских и домаћих музичара. Компонује музику за позориште, видео продукцију, мјузикле и филм.

БРАНКО МАРКОВИЋ, рођен 1957. године у Новом Саду, завршио је контрабас на ФМУ у Београду. Незаобилазна фигура домаће џез сцене, Бранко је наступао свим значајним домаћим музичарима и бендовима, као и великанима свјетске џез сцене као што су Chat Baker, Lester Bowie, Don Moye, Philip Catherine, Less Mac Cann, Larry Coryell, Horace Parlan, Alvin Queen, Tony Lakatos, Chuck Mc Pherson, Vito Giordano, Imre Kesegi…

Године 1988. постао је редован члан Биг бенда Радио Телевизије Србије (РТС) са којим је свирао и/или снимао са познатим солистима: Benny Golson, Eddie Henderson, Don Menza, Clark Terry, Diane Schuur, Vic Vogel, Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Brad Leally, Ed Thigpen, Jerome Richardson, Dusko Goykovic, Mile Pavlovic, Ronnie Cuber, Steve Turre, Randy Bracker, Jon Faddis, Bert Joris, Gregory Hutchinson…

Од 1997. до 2003. године предавао је контрабас и мале ансамбле на џез одсеку средње Музичке школе „Станковић“ у Београду.

Бранко Марковић суоснивач и умјетнички директор North City Jazz & Blues Фестивала у Косовској Митровици од 2003. године и  Whitefield Jazz фестивала у Бијелом Пољу, Црна Гора, од 2007. године.

ИВАН РАДИВОЈЕВИЋ рођен је 1991. године у Београд. Трубач, флиглхорниста и композитор  основне студије џез трубе завршио је на Универзитету Anton Brukner у Линцу (Аустрија), а звање мастера стекао на џез одсеку ФМУ. Од 2015. године предаје трубу, мале ансамбле и биг бенд на џез одсеку МШ „Станковић“, наступа и снима са разним саставима са београдске џез сцене, а био је и стални члан поп бендова „Irie FM“ и „Земља Грува“. У јесен 2019. године био је српски представник у Euroradio Jazz Orchestra биг бенду младих музичара под покровитељством Европске радиодифузне уније, а 2022. године је наступио са својим квартетом на фестивалу Jazz In Marciac у Француској као финалиста Еурорадио џез такмичења. Свој дебитантски албум In Plain View издао је 2022. године за италијанску издавачку кућу, A.MA Records.

АЛЕКСАНДАР ЈАЋИМОВИЋ,искуство, оригиналност, музичка луцидност и врло потребни шарм.Преко три деценије „рововске борбе“ за признање Јазз музике као умјетничке форме на нашим просторима. Друга љубав га је лансирала „небу под облаке“ у правом смислу те ријечи и поносан је на звање спортског пилота.

МИЛОВАН ПАУНОВИЋ је рођен 1980. године у Београду. Сарађивао је са многобројним музичарима, познатим и признатим ауторима као и са неким од највећих имена музичке сцене бивше Југославије. Учесвовао је у музичко – сценским пројектима у позоришту као музичар, извођач и композитор. Активно свира џез у пратећим саставима најпознатијих београдских џез пјевачица и других солиста као и у сопственом клавирском трију.

МИЛОШ ГРБАТИНИЋ (бубњеви) из Шида започиње студије на ФМУ Београд и тако креће сарадња са локалним џез музичарима у Београду. Недуго послије добија статус сталног сарадника Биг Бенда РТС гдје и данас активно ради. Учествовао је на џез фестивалима широм Србије и региона.

Share