Концерт – „Клавирска музика у четири руке“

У Концертној дворани Банског двора 13. априла 2017. године (четвртак) у 20,00 часова одржаће се концерт „Клавирска музика у четири руке“,
Учествују: Сњежана Поповић Вулета, клавир и Жељка Јованић, клавир (Београд).

дани.владе.с

Сњежана Поповић  Вулета рођена је 1976. године у Загребу. Основно и средње музичко образовање стекла је у музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци, у класи професора Бранке Кузмановић.

Дипломирала је 2000. године, а магистрирала 2010. године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Дубравке Јовичић.

Учесник је манифестације Балкан Арт у Италији, 2002. године, гдје је на концертима у Риму и Торину представила композиције домаћих аутора.

Снимци дјела Баха, Рахмањнов, Листа, Албениза, Михајловића емитовани су на Радио Београду и Радио Бањалуци.

Усавршавала се на мајсторским курсевима Константина Богина, Наташе Вељковић и Арбо Валдме. Наступала је у више концертних простора : Галерија Културног Центра, Галерија САНУ, Галерија Задужбине Илије М. Коларца –  Београд, Музеј Савремене умјетности, КЦ Бански  Двор, Културни центар Градишка…

Тренутно ради на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци. Наступа као солиста и члан камерних састава.

Жељка  Јованић (1983. Загреб) је завршила клавирски и теоретски одсјек у Средњој музичкој школи  ,,Мокрањац” у Београду, у класи проф. Жељке Воркапић. У средњој школи била је ђак генерације и најбољи дипломац на одсјеку за клавир. Дипломирала је и магистрирала у класи проф. Невене Поповић, на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци са највишом оцјеном. Током школовања је учествовала на многим такмичењима, концертима, семинарима и културним манифестацијама. Усавршавала се на мајсторским курсевима код проф. Александра Шандорова, Константина Богина,  Наташе Вељковић, Арбо Валдме.

Наступала је у Музичкој галерији Коларчеве задужбине, Атријуму Народног музеја у Београду, сали Руског дома, сали Београдске филхармоније, сали „Мокрањац“,  Банском двору у Бањој Луци, сали Културног центра Градишка, Галерији Културног центра Београд, Свечана сала Дома Војске Југославије, Музичкој академији у Сарајеву и другим. Наступала је као солиста са оркестром ВЈ ,,Станислав Бинички” (2001).

Тренутно ради на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци као виши умјетнички сарадник-корепетитор на катедри за гудаче и дуваче.

 

П Р О Г Р А М

Скрјабин : Прелиди оп. 16.
Andante Х-дур
Allegro гис-мол
Andante cantabile Гес-дур
Lento ес-мол
Allegretto Фис-дур

Лист : Трансцедентална етида „Ероика“

Пуланк : Сонатина за клавир четвероручно
Prelude
Rustique
Final

Брамс: 16 валцера оп. 39

Шуберт: Фантазија оп. 103

Share