Концерт камерног ансамбла „Либертанго“

У Концертној дворани Банског двора 13. новембра 2017. године (понедјељак) у 20.00 часова одржаће се концерт камерног ансамбла „Либертанго“.
Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 09. новембра (четвртак) од 12.00 часова.

Libertango-13.11.-web

Kамерни ансамбл Либертанго је настао септембра 2003. године у Бањој Луци. У свом дугогодишњем постојању стални састав су чинили Александра Остојић-Ждрња, Борис Дукић, Дејан Ђорђевић, Сања Зелић и Љиљана Милић. Кроз овај састав су прошли и музичари: Љубица Катанић, виолина (учествовала на снимању компакт диска); Наташа Ковачевић, хармоника; Бобан Аџић, гитара и Јасмина Перкић, виолина. Либертанго је камерни састав који изводи умјетничку музику аргентинског композитора Астора Пјацоле, што их чини јединственим  на простору РС и БиХ. До сада су одржали низ концерата од којих треба издвојити неколико концерата одржаних у Банском двору – Културном центру у Бањој Луци (од којих је један снимљем и уврштен у еврорадијску размјену са петнаест земаља), те концерт у Сарајеву одржан 10.марта 2005. године у склопу Међународног фестивала „Сарајевска зима“. Свирали су на многобројним хуманитарним концертима. 2005. године су снимили свој први компакт диск.

Чланови ансамбла:
Александра Остојић-Ждрња – хармоника
Борис Дукић – кларинет
Љиљана Милић – гитара
Сања Чолић-Зелић – клавир

 

П Р О Г Р А М

Astor Piazzolla: Ave Maria

Astor Piazzolla: Concierto para Quinteto

Astor Piazzolla: Tango S. V. P.

Fernando Tavolaro: Milonga No. 5

Astor Piazzolla: Un dia de Paz

Astor Piazzolla: Michelangelo ’70

Astor Piazzolla: Adios Nonino

Juan ‘dArienzo: Canaro en Paris

Astor Piazzolla: Invierno Porteno

You Seung Ha: Elegie et Tango

Share