Kонцерт КАМЕРНИ ТРИО: СОЊА МИЛЕТИЋ (флаута)  СЊЕЖАНА ПОПОВИЋ ВУЛЕТА (клавир) и ИВАН ОТАШЕВИЋ (виолина)

У Концертној дворани Банског двора 4. новембра (петак) 2022. године у 20.00 часова одржаће се концерт КАМЕРНИ ТРИО: СОЊА МИЛЕТИЋ (флаута)  СЊЕЖАНА ПОПОВИЋ ВУЛЕТА (клавир) и ИВАН ОТАШЕВИЋ (виолина).

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети  на билетарници Банског двора од четвртка 27. октобра, сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

СОЊА МИЛЕТИЋ, нижу музичку школу завршава у Бањалуци.  Музичко образовање наставља у Београду у школи „Јосип Славенски“, на одсјеку за флауту.У класи еминентног професора Љубомира Димитријевића је наступала као камерни и соло извођач и постигла запажене резултате. Била је учесник неколико републичких и међународних такмичења на којима је освојила награде, између осталих и Специјалну награда на Југословенском такмичењу ученика музичких и балетских школа Југославије  одржаном у Котору (Црна Гора).

На Академији умјетности Универзитета у  Бањалуци  на одсјеку за флауту  у класи проф. Лауре Леваи-Аксин дипломирала је 2007. године, а магистрирала 2012.године са највишом оцјеном.

Као један од водећих младих флаутиста у БиХ  у сарадњи са Америчко-Босанском културном фондацијом (АБЦФ) из Сарајева 2008. године, наступила је са неколицином младих музичара из Сарајева на концерту одржаном у Carnegie Hall-u  у Њујорку

Са колегама са Академије умјетности премијерно је извела дјело  C.Bolling-a , Џез свиту за флауту, клавир, контрабас и бубњеве у Бањалуци и Прњавору.

Активни је полазник мајсторског курса Норберта Гирлингера из Аустрије. Присуствовала је предавањима свјетски познатих флаутиста као што су: Sir James Galway, Karl-Heinz Shultz, Kersten McCall , Trewor Way и други.

Стални је учесник је манифестација као што су: Дани Владе С. Милошевића и  Свјетски дан музике.

Као камерни и као соло извођач наступала је у разним просторима:  Бански двор, Музички павиљон, Музеј савремене умјетности – Бања Лука; Културни центар – Градишка; Дом културе, музичка школа – Прњавор; Позориште, музичка школа, Галерија 96 – Приједор; Галерија Центра за културу – Бијељина; Музичка академија – Слобомир; Центар за културу – Фоча; Музеј Херцеговине – Требиње; Велика сала Задужбине Илије М. Коларца, Библиотека града, Галерија „Артгет“,  – Београд; Синагога – Нови Сад; Carnegie Hall-u – Њујорку, Дворац Лужнице – Запрешић.

Педагошким радом се бави од 2008.године.Била је запослена на мјесту наставника флауте у музичкој школи Прњавор и музичкој школи „Опус“ Бањалука.

Била је члан жирија на 22.Отвореног федералног такмичења ученика и студената музике  2019. године у Бихаћу.

Редовно је била ангажована од стране Бањалучке филхармоније на мјесту прве,друге и пиколо флауте.За Симфонијски оркестар Народног позоришта ангажована је на мјесту друге флауте.

Члан је Камерног трија Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Ментор је студентима основних и мастер студија.Тренутно је запослена на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, на мјесту професора главног предмета-флаута, у звању ванредног професора.

СЊЕЖАНА ПОПОВИЋ ВУЛЕТА, рођена је 1976. године у Загребу. Основно и средње музичко образовање стекла је у музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци  у класи професорице Бранке Кузмановић.

Дипломирала је 2000. године, а магистрирала 2010. године на Факултету музичке уметности, у Београду  у класи професора Дубравке Јовичић.

Учесник је манифестације „Балкан Арт“ (Италија,2002), интернационалног музичког фестивала „Nei suoni dei luoghi“ (Италија,2010), манифестације Дани Владе С. Милошевића – Бањалука, фестивала Охридско љето 2017. године, фестивала “Сарајевска зима 2018”. Као солиста сарађивала је са оркестром Академије умјетности Универзитета у Бањалуци и Бањалучком филхармонијом. Наступала је у више концертних простора: Галерија Арт Гет, Галерија САНУ, Галерија Задужбине Илије М. Коларца – Београд, Музеј Савремене умјетности,  Бански Двор – Културни центар, Бањалука, Културни Центар Градишка, Концертна дворана Музичке академије у Сарајеву, Матица српска Нови Сад.

Усавршавала се на курсевима Константина Богина, Наташе Вељковић , Арбо Валдме, Владимира Милошевића и Александра Сердара.

Педагошким радом се бавила у музичким школама „Јован Бандур“- Панчево, „Даворин Јенко“ – Београд и „Опус“ – Бањалука. Члан је жирија на републичким и међународним такмичењима.

Тренутно ради на Академији умјетности, у Бањалуци. Наступа као солиста, члан клавирског дуа и као клавирски сарадник.

Иван Оташевић је рођен у Београду гдје завршава основно и средње музичко образовање, први циклус студија и магистарске студије успјешно завршава у класама проф. Уроша Пешића и проф. Марије Јокановић са највишим оцјенама.

Током школовања и студија учествује на бројним Фестивалима, Републичким, Савезним, Интернационалним такмичењима и Међународним конкурсима, на којима осваја награде и признања.

Своје значајне солистичке концертне наступе и остале концертне наступе, остварује у значајним концертним салама у земљи и иностранству: Република Србија, Република Српска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија, Француска, Шведска, Финска, Мађарска, Италија, Грчка, Аустрија…

Стручно се усавршава на мајсторским радионицама и семинарима реномираних страних и домаћих виолинских педагога: проф. Галина Турчанинове – Русија, проф. Вили Мокацјан – Јерменија, проф. Ана Мељник – Украјина, проф. Урош Пешић – Србија, проф. Дејан Михајловић – Србија.

Један је од оснивача Бањалучке филармоније.

Од оснивања Бањалучке филхармоније 2010. године је ангажован као умјетнички директор и умјетнички руководилац Бањалучке филхармоније са којом реализује и наступа на преко 150 концертних наступа у земљи и иностранству. Наступа и са Зрењанинским камерним оркестром, Црногорским гудачким оркестром, УаМО „Станислав Бинички“.

Током 2020/2021 и 2021/2022. наставне године, држава мајсторске радионице на „Consetrvatorio Giuseppe Tartini“, Факултету музичке уметности у Београду као гостујући професор. Серију солистичких концерата током 2020/2021. године одржава у градовима Републике Српске и БиХ: Бања Луци, Градишци, Сарајеву, Чапљини, Требињу, Зеници, Јајцу… 

За Радио-Телевизију Београд 1. програм, Радио Телевизију Републике Српске (РТРС) и Архив Босне и Херцеговине снима трајне снимке композиције C. Franka, C. Saint-Sansa, J. S. Baha, A. Pjacoleи В. Милошевића.

Члан је Музиколошког друштва Републике Српске, Удружења музичких умјетника Републике Српске, Удружења музичких и балетских уметника Србије и Асоцијације гудача Србије.

Од 2005. године је запослен на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци по основу сталног ангажмана и тренутно је предавач у звању ванредног професора на смјеру Виолина. Од 2012. године је руководилац Катедре за гудачке инструменте.

Share