Концерт ЈОВАН МАЉОКОВИЋ БАЛКАН САЛСА БЕНД

У Концертној дворани Банског двора 24.јуна (четвртак) 2021. године у 20.00 часова одржаће се концерт ЈОВАН МАЉКОВИЋ БАЛКАН САЛСА БЕНД.

На концетру у Банском двору познати београдски џез саксофониста Јован Маљоковић премијерно ће представити новиалбум РЕКА ЖИВОТА.

Ово је његов 13. ауторски албум који је изашао у новембру 2020. године, али због пандемије вируса корона није раније промовисан.

Улазнице за концерт по цијени од 10 КМ могу се купити на билетарници Банског двора од четвртка 17. јуна, сваким даном осим неђељом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Јован Маљоковић је познати београдски џез саксофониста, композитор и аранжер. Са својим оркестром је наступао на свим домаћим и бројним фестивалима у Европи, као и на Куби.

Један је од најплоднијих џез аутора у Србији. Музика коју свира је веома препознатљива. То је фини спој џеза и традиционалне музике. Маљоковић је од свог првог албума користио балканску музику у својим џез композицијама.

-Етно музика је нарочит вид комуникације међу разноликим културама. То је могућност за људе широм свијета да се боље разумију. Као што свака регија има своју специфичну кухињу, она има и свој специфичан “музички сос” – рекао је Маљоковић у једном интервјуу.

Јован Маљоковићи и његов Балкан Салса Банд представљали су Србију на бројним европским џез фестивалима.  Маљоковић је један од оснивача и умјетнички директор Ваљевског џез фестивала. Овај фестивал траје вец двадесет пет годинаи једини је у Србији који окупља искључиво домаће џез музичаре. Маљоковић је свирао на бројним албумима наших познатих поп и рок извођача, а  Оливер Мандић, Здравко Чолић, „Бијело дугме“, „Вампири“, „Пилоти“, само су неки од њих. Четири године је био солиста у оркестру Горана Бреговића, са којим је наступао на најзначајнијим европским сценама. Компоновао је музику за позориште и телевизију.

Share