Концерт – Jeronima Maye под називом „Flamenco Balcanico“

У Концертној дворани Банског двора 02. октобра 2017. године (понедјељак) у 20.00 часова одржаће се концерт Jeronima Maye под назиовм „Flamenco Balcanico“.
Jeronimo Maya, врхунски фламенко гитариста из Мадрида потиче из породице са традицијом свирања фламенка дугом око 100 година.

Koncert---Jeronimo-Maya
Овај умјетник је праунук чувеног Ramona Montoye, гитаристе који важи за зачетника виртуозне фламенко гитаре. Његов отац Felipe Маyа, гитарски педагог и извођач и дјед Ricardo Losada el Yunque, познати фламенко пјевач, научили су га да дише, живи и поштује фламенко учинивши га саставним дијелом његове умјетничке персоне.
Jeronimo Maya је почео свирати гитару са 4 године. Када је имао 7 година одржао је први концерт у Мадриду, а већ са 11 година је постао виртуоз на гитари и дијелио сцену са доајенима фламенко музике, Paco de Luciom, пјевачем Enrique Morenteom те „ocem flamenko gitare“ маестром Sabicasom. Сматра се једним од најбољих гитариста Шпаније.
У склопу културних активности за 2017. годину, Шпанска амбасада у БиХ, у сарадњи са Банским двором, организовала је концерт Jeronima Maye, улаз на концерт је СЛОБОДАН.

Share