Kонцерт ИГОР АЛЕКСИЋ (виолина) и БОЈАН МЛАДЕНОВИЋ (клавир)

У Концертној дворани Банског двора 16. маја  (уторак) 2023. године  у 20.00 часова одржаће се концерт ИГОР АЛЕКСИЋ (виолина) и БОЈАН МЛАДЕНОВИЋ (клавир) музичких умјетника из Београда.

 Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети од на билетарници Банског двора сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Програм концерта ће обухватити дјела српског композитора Петра Стојановића, укључујући чак два премијерна извођења дјела овог композитора на подручју Републике Српске и Босне и Херцеговине.

мр ИГОР АЛЕКСИЋ, дипломирао је и магистрирао виолину на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Александра Павловића. На истом факултету, је завршио и постдипломске студије из Камерне музике у класи проф. Уроша Пешића.

Од 1991 – 1997. године био је члан Београдског гудачког оркестра Душан Сковран са којим је наступао на бројним турнејама широм Европе.

Године 1997. одлази у Доминиканску Републику и ради у Националном симфонијском оркестру у Санто Домингу и гудачким квартетима Белоти и Дел Орбе.

Од 2003. године ради као професор виолине на Факултету Уметности у Нишу.

У сезонама 2003-2006. именован је за директора Нишког симфонијског оркестра и уметнички директор Нишких музичких свечаности.

Оснивач је и члан оркестра Камерата Сербика из Београда са којима остварује значајне наступе у земљи и иностранству.

Спец. БОЈАН МЛАДЕНОВИЋ дипломирао је 2007. године, а 2013. године завршио је и постдипломске специјалистичке академске студије на Одсеку за клавир на ФМУ у Београду, у класи проф. мр Лидије Станковић.  Тренутно је докторанд на ФМУ у Београду, на одсеку за Камерну музику, у класи проф. др Дејана Суботића.

Његова интензивна умјетничка дјелатност првенствено се огледа у веома честим јавним наступима у земљи и иностранству – најприје у виду бројних реситала камерне музике, затим кроз солистичке наступе и на концертима на којима учествује као клавирски сарадник или члан оркестра. Наступао је са Нишким симфонијским оркестром и оркестром Империо као солиста, са многим камерним ансамблима и многим врсним инструменталистима појединачно.

Бојан Младеновић остварио је трајне снимке за Радио Београд и ФМУ Београд као и за Факултет уметности у Нишу, учествујући и као извођач и као аутор на четири промотивна CD-а овог факултета.

Од октобра 2007. ради на Факултету уметности у Нишу, а тренутно је у звању клавирског сарадника на Катедри за гудачке инструменте.

Share