Концерт ЂИНО МАЉОКОВИЋ БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ КВАРТЕТ

У Концертној дворани Банског двора 11.маја (четвртак) 2023. године у 20.00 часова одржаће се концерт ЂИНО МАЉОКОВИЋ БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ КВАРТЕТ  (ИВАН ИЛИЋ – клавир, СТРАХИЊА БАНОВИЋ – труба, МИРОСЛАВ ШАРБАНОВИЋ – бас & ЂИНО МАЉОКОВИЋ – бубњеви).

БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ КВАРТЕТ  прослављеног џез бубњара Миодрага Ђине Маљоковића овај пут ће премијерно извести цјеловечерњи концертни програм са којим ће крајем јуна ове године наступити као званични представници Србије на чувеном међународном фестивалу „Бијеле ноћи“ у Санкт Петербургу.  Репертоар ће обухватити ауторске композиције домаћих стваралаца али и незаобилазне џез стандарде у врхунском извођењу овог реномираног џез ансамбла.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети од понедјељка 8. маја на билетарници Банског двора сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

МИОДРАГ ЂИНО МАЉОКОВИЋ је један од доајена југословенске поп рок и џез музике.

Још од ране младости пронашао се у свијету музику.По завршетку Гимназије одлази у иностранство гдје наставља своје образовање и упознаје, те свира са познатим џез музичарима тог времена: Volker Krigel, Gunter Lentz, Drugi Hofman… По повратку у Београд, постаје бубњар у ревијском оркестру РТБ-а и у Биг Банду РТС-а.  Учесник је прве југословенске гитаријаде, одржане на Београдском сајму 1965. године којој је присуствовало за то вријеме, невјероватних 10.000 младих из цијеле Југославије. Од 2004. године те је генерални промотер једне од највећих свјетских музичких компанија Zildjian&CO. Тренутно наступа на фестивалима са својим квартетом и и даље је активан као члан ансамбла “Јован Маљоковић балкан салса банд”.

ИВАН ИЛИЋ (Београд, 1972), композитор, аранжер, диригент, тромбониста је завршио основну и средњу музичку школу „Мокрањац“. Са 20 година дипломира аранжирање са највишим оцјенама на Berklee College of Music u Bostonu у Бостону (САД),  а са истим успјехом завршава Специјалистичке студије из Дириговања, и Мастер академске студије из Џез Тромбона на ФМУ у Београду. Звање Доктора умјетности је стекао на Универзитету уметности у Београду на програму за Вишемедијску уметност 2020. године.

Од 2018. године године је Доцент на Факлутету музичке уметности у Београду, на одсјеку за Џез и популарну музику. 

Послије студија у Америцi и боравка у Канади, по повратку у Београд, (од 1999. до 2018.) диригент је Биг Банда РТС-а и упоредо ради као аранжер, композитор, музички продуцент и тромбониста солиста.  Као активан извођач је наступао на свим значајним домаћим музичким фестивалима као и многим фестивалима широм свијета у Америци, Канади, Луксембургу, Француској, земљама окружења и остварује сарадње са великим бројем значајних свјетских и домаћих музичара.

              Компонује музику за позориште, видео продукцију, мјузикле и филм.  Као сарадник Позоришта на Теразијама композитор је и диригнет три оригинална мјузикла, а као оркестратор потписује још четири лиценцна мјузикла реномираних бродвејских продукција.  Композитор је и сарадник емининтних српских редитеља.

              Диригује многобројна снимања филмске и телевизијске музике за најзначајније продукцијске куће као што су The Walt Disney Company, Worner, Sony Entertainment и велики број филмских и музичких продукција из Европе и Сjеверне Америке.

              Предсједник је Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије – Репрезентативног удружења у култури и Предсједник Скупштине Организације за колективно остваривање права интерпретатора Србије – ПИ.  Председник је УО ЦЕБЕФ-а и члан УО Народног позоришта у Београду.   

              Добитник је награда и признања, међу којима се издвајају Октобарска награда Града Београда, 1990, Златна значка (2012) и Златни Беочуг (2016) Културно-просветне заједнице Србије.  Носилац је статуса Истакнутог уметника од 2005. године.

СТРАХИЊА БАНОВИЋ, рођен 1983. године, труба и флиглхорна,  је завршио нижу и средњу музичку школу у класи професора Изудина Чаврковића. Студирао је трубу на“Университäт фüр Мусик унд Дарстелленде Кунст” у Грацу, Аустрија). Био је члан Петер Херболцхајмер Биг Бенда, а наступао је са многим познатим музичарима као Бора Роковић, Душко Гојковић, Јохн Руоццо, Јим Снидеро, Нат Реевес, Беннy Голсон. Тренутно је члан „Емир Кустурица Анд Но Смокинг Орцхестера“.

МИРОСЛАВ ШАРБАНОВИЋ је талентовани млади џез умјетник и тренутно студент Факултета музичке уметности у Београду, на одсјеку за џез контрабас. До сада је наступао на великом броју значајних џез концерата и  фестивала међу којима се издвајају Jazzlik Фестивал (Суботица), Ваљево Јазз Фест, Jazztronick(Вршац), Jazz and Rock Фестивал (Палић), ЧОМИ Фестивал, Babel Sound Фестивал (Балатонбоглар).

Share