Концерт дуо виола – Милица Миловановић и Ђорђе Миловановић

У Концертној дворани Банског двора 31. августа (понедјељак) 2020. године у 21:00 час биће одржан концерт дуа виола – ВЕЧЕ ФИЛМСКЕ МУЗИКЕ – Милица Миловановић и Ђорђе Миловановић.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за сваки програмски садржај је ограничен на 50 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 24. августа (понедјељак), сваким даном осим недјељом у периоду  од 10.00 до 18.00 часова.

Ђорђе Миловановић рођен је у Београду гдје је завршио основно и средње музичко образовање. Године 2012. године дипломирао је у класи проф. Љубомира Милановића на Факултету музичке уметности у Београду.
Током студија похађао је бројне мајсторске курсеве од којих издваја рад са професором Дејвидом Такеном (Guildhall School of music and drama, London) као и са професором Вилфредом Штреле (замјеник вође виола Берлинске филхармоније), а као члан квартета „Del Gesu“ похађа Интернационалну љетњу академију за камерну музику у Аустрији.  Након завршених основних студија у Београду школовање наставља у Есену (Њемачка) на мастер студијама за камерну музику у класи професора Андреаса Рајнера. Такође се приватно усавршава и код професора Вилијама Колмана (Universität Mozarteum Salzburg; члан квартета „Kuss“), Натан Брауде (вођа виола у оркестру „Gürzenich“ Келн).  Оркестарско искуство као вођа дионице виола је првобитно стицао у Филхармонији младих „Борислав Пашћан“ у Београду, те је био вођа у Омладинским оркестрима „Барток Кодаљи“ (Мађарска) и „Бандарт“(Шпанија). Током студија био је хонорарни члан Симфонијског оркестра РТС-а, док је периоду студирања у Њемачкој био члан великог броја оркестара (Mitwirkung bei Westfälische Kammerphilharmonie Gütersloh, Mitwirkung bei Kammerphilharmonie Rhein-Erft, Aushilfe bei Folkwang Kammerorchester Essen, Mitwirkung bei Klassische Philharmonie Bonn, Mitglied bei Neue Philharmonie München). Од 2019. године је вођа виола Симфонијског оркестра Мостар и камерног оркестра „Музикон“ у Београду.

 

 

Милица Миловановић, рођена у Бањој Луци где је завршила основно и средње музичко образовање, те 2014. године дипломира у класи проф. Немање Марјановића на Академији умјетности такође у Бањој Луци. У периоду школовања била је члан гудачког трија са којим осваја прву награду на Фестивалу гудача у Сремској Митровици, те другу награду на Републичком такмичењу у Бањој Луци. Поред тог састава била је члан и гудачког квартета са којим је наступала на великом броју манифестација, те 2018. заједно са супругом оснива дуо виола „Дуола“ у ком и данас наступа. Током студија имала је два солистичка наступа (2010. и 2011.) у концертној дворани Банског двора. Оркестарско искуство стиче на бројним концертима са Симфонијским оркестром Академије умјетности у Бањој Луци, те је хонорарни члан Бањалучке филхармоније, Оркестра младих БиХ, Рок симфоније, оркестра Neue Philharmonie München, а од 2017. постаје редовни члан Симфонијског оркестра Мостар.У периоду од 2015. до 2018. је радила у Музичкој школи „Требиње“ гдје у раду са ученицима  постиже запажене резултате на државним, али и међународним такмичењима. Поред музичког образовања, завршила је и глуму на Академији умјетности у Бањој Луци у класи професора Жељка Митровића.

Share