Концерт DUO  ACCORDIANO / ДУО АКОРДИАНО САЊА ЗЕЛИЋ (клавир) & ДАРКО РУЖИЧИЋ (хармоника) у Арт дворишту

 У Арт дворишту Банског двора  22.августа (уторак) 2023. године у 21.00 час одржаће  концерт  DUO  ACCORDIANO / ДУО АКОРДИАНО САЊА ЗЕЛИЋ (клавир) & ДАРКО РУЖИЧИЋ (хармоника).

Композиције на овом концерту на неко вријеме одвешће вас у Француску гдје ћете уживати у тангу Галиана и Хермосе, али и евергрин композицијама „На крововима Париза“ Гирауда, „Историја једне љубави“ Алмарана, „Por una Cabeza“, Гардела, „Yo soy Maria“ Пјацоле…

Бесплатне позивнице можете преузети на билетарници Банског двора од четвртка 10. августа сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

САЊА ЗЕЛИЋ, пијанисткиња, музички педагог и професор клавира је рођена у Бањалуци 1969. године, гдје је похађала основно и средње музичко образовање у Музичкој школи I i II степена на два одсјека, теотерски и клавирски. Музичку академију завршила је у Сарајеву од 1987. године, а дипломирала је на предмету Хармонија 1991. године. Већ 30 година ради у Умјетничкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци као професор на предмету Облигатни клавир. Поред академског знања, Сања је свестран музичар у многим музичким жанровима. Пише, аранжмане, сарађује на позоришним представама, као стручни сарадник и корепетитор. Умјетнички је директор и аранжер камерног састава „Либертанго“ од његовог оснивања. Дарко је такође члан овог састава. Тако да поред тога што су радне колеге у Умјетничкој школи „Владо Милошевић“ –  у „Либертангу“ заједно свирају већ 20 година.

Стални је члан бањалучке „Рок симфоније“, а  сарађује са „Биг бендом“ из Пожеге. Већ четири деценије свира и сарађује са великим бројем поп, рок и џез музичара и умјетника из Бањалуке, региона и свијета.

ДАРКО РУЖИЧИЋ, рођен je 1979. године у Бањалуци.Основну музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци завршио је  у класи Иванке Биланџија 1994. године, а исте године је уписао и Средњу музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци у класи професорице Наде Вјештице. Дипломирао је на Вишој музичкој школи у Нишу, 2000. Године у класи проф. Јелене Гребовић, а високо образовање је стекао у Источном Сарајеву 2004. Године у класи проф. Данијеле Газдић-Кљајић.

Као наставник хармонике почиње са радом непосредно послије завршетка факултета 2002/03. школске године у Музичкој школи „Владо Милошевић“. Поред бањалучке музичке школе, наставу је изводио и у Музичкој школи у Дервенти као и у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Краљеву (Србија). У току педагошког рада остварује бројне награде са ученицима на домаћим и међународним такмичењима, као и са оркестром хармоника са којим је остварио прве награде на међународним такмичењима у Угљевику и Пули као и прва награда на Републичком такмичењу музичких школа РС.

Сарађивао је са професорима из региона попут проф. Војина Васовића, проф. Зорана Ракића, проф. Владимира Благојевића, проф. Бориса Ленка, проф. Борутом Загоранским.

Наступао је као солиста и као члан неколико камерних ансамбала, тренутно је активан члан два бањалучка састава „Либертанго“ и танго/џез састава „Bandoneon square“ и повремени је члан легендарне сарајевске рок групе „Болеро“.

Share