Концерт „Браћа Теофиловић“

У Концертној дворани Банског двора 06. децембра 2017. године (сриједа) у 20.00 часова одржаће се концерт традиционалне музике Браће Теофиловић.
Специјални гост:  пијаниста и композитор Марко Марић.
Цијена карте је 10 КМ, карте се могу купити на билетарници Банског двора од 29. новембра (сриједа) у времену од 10.00 до 18.00 часова, осим недјељом, a резервисане карте се могу преузети до 06. децембра до 12.00 часова.
Концерт је дио програма обиљежавања 85 година постојања Банског двора.

Teofilovići-plakat-web

Ратко и Радиша Теофиловић су јединствени извођачи древне српске и балканске вокалне музике. Музика Теофиловића сажима вијекове традиционалног музичког насљеђа и евоцира дух цјелокупног региона.

Многе од пјесама које Ратко и Радиша изводе биле су скривене дубоко у колективном памћењу народа, многе друге пјесме сасвим заборављене или сачуване само у фрагментима. Теофиловићи су трагали за њима, проналазили их и враћали у живот, дарујући им поново изворна значења и емоције, али обогаћене високо индивидуализованим умјетничким приступом и савременим утицајима. Аранжмани и интерпретације одишу дубоким поштовањем не само према прошлости, већ и садашњости и, наравно, будућности и никога, заиста никога, не остављају равнодушним.

Одржали су велики број концерата у готово свим великим градовима Европе, Јапану, Америци, наступајући у неким од најзначајнијих концертних сала свијета, као што су Kennedy Center (Вашингтон), Aula почасних гостију канадског Парламента (Отава), Франц Лист (Будимпешта), New England Conservatory  (Бостон), Konzerhouse ( Беч) као и на великим свјетским фестивалима попут Circom Festival (Норвешка), World Performing Arts Festival (Осака – Јапан), Siget festival (Будимпешта), Estivoce Festival (Корзика), Дубока Глотка фестивал (Москва), Лент фестивал (Марибор), Mehr als Musik (Линц) и многи други. “Гласови стољећа”, “умјетничке иконе”, “умјетнички врхунац читавог фестивала” само су неки од наслова и утисака међународних новинара и организатора њихових концерата

Share