Концерт БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ и пријатељи

У концертној дворани Банског двора 17. Марта (уторак) 2020. године у 20:00 часова биће одржан концерт БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ И ПРИЈАТЕЉИ: Max Kochetov (саксофон), Бранко Марковић (контрабас), Милован Пауновић (клавир), Душан Иванишевић (перкусије).

Улазнице за концерт могу се купити сваким радним даном осим недјељом, од 6. марта (петак) на билетарници Банског двора у периоду од 10:00 до 18:00 часова.

 

БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ је дуги низ година дјеловала на музичкој сцени бивше Југославије. Прва сарадња са А. Kораћем 1976. избацила је хит ,,Почнимо љубав из почетка“, која је ушла у антологију наше забавне и поп музике. Од тада је наступала широм свијета: Европа, САД, Африка… Само по бившем СССР-у имала је четири турнеје. Снимала је са нашим најпознатијим композиторима и аранжерима. Упоредо, од самог почетка каријере наступа са џез бендовима, најприје по Америчким клубовима, у Немачкој, па даље по Евопи. И данас још нас плијени својим осмијехом, цјелокупном сценском појавом и изванредним пјевањам.

 

MAX KOCHETOV  је рођен у Kијеву, у Украјини. Школовао се у Kијеву, Ерфурту у Њемачкој. Преселио се у Београд 2010. године, гдје свира у ,,Биг Бенду“ РТС-а као први алт саксофон. Снимио је и објавио ауторски компакт диск 2013. године, под својим именом у продукцији ,,Rambo Amadeus Hipišizik/Mascom“.

 

БРАНKО МАРKОВИЋ је дипломирао контрабас на Факултету музичке уметности у Београду. Већ тридесет година члан је и солиста ,,Биг Бенда“ РТС-а и многих домаћих и интернационалних постава (Chat Baker, Larry Corryell, Less Mc Cann, Philip Catherine, Horace Parlan, Alvin Queen, Tony Lakatos, Chuck Mc Pherson, Vito Giordano, Imre Kesegi…). Наступао је на концертима и фестивалима широм Европе. Од 1997. до 2003. године, предавао је контрабас и мале ансамбле на џез одсјеку средње мизичке школе ,,Станковић“, у Београду. Бранко Марковић је саоснивач и умјетнички директор ,, North City Jazz & Blues“ фестивала у Kосовској Митровици од 2003. године и ,,Whitefield Jazz “ фестивала у Бијелом Пољу, у Црној Гори, од 2007. године.

 

МИЛОВАН ПАУНОВИЋ је пијаниста, рођен у Београду 1980. године. Сарађивао је са многобројним музичарима, познатим и признатим ауторима, као и са неким од највећих имена музичке сцене бивше Југославије (Дадо Топић, Слађана Милошевић, Гаги Јовановић, Ана Станић, Бети Ђорђевић итд.). Наступао је у готово свим репрезентативним концертним просторима као и на фестивалима и манифестацијама од значаја, у земљи и окружењу. Учесвовао је у музичко-сценским пројектима у позоришту као музичар, извођач и композитор. Активно свира џез у пратећим саставима познатих београдских џез пјевача и других солиста, као и у сопственом клавирском триу.

 

ДУШАН ИВАНИШЕВИЋ је рођен 1969. године у Панчеву. Нижу музичку школу и средњу музичку школу ,,Станковић“, завршио је у класи проф. Мирослава Kарловића. У то вријеме активно учествује у разним локалним џез и рок групама, и као перкусиониста у Београдској филхармонији. Похађао је џез студије у Грацу од 1989. до 1997. године, на којима је и магистрирао. Наступао је у земљи и иностранству са познатим свјетским џез музичарима: Harry Pepl, Mark Murphy, David Liebman, Winton Marsalis, Peter Erskine, Andy Bey, Душко Гојковић и др. Од 1998. године професор је џез бубњева на Академији лепих уметности у Београду и музичкој школи ,,Станковић“. Власник је јединственог музичког студија у Панчеву – ,,Future Nature Sound Studio“.

 

Share