Концерт „БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ И ПРИЈАТЕЉИ“

У концертној дворани Банског двора 26. новембра 2020. године (четвртак) у 20.00 часова биће одржан концерт „БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ И ПРИЈАТЕЉИ“.

Концертом истинске музичке диве бивше Југославије уједно ће бити и затворен 3. фестивал џез музике INTIME JAZZ FEST.

Улазнице за концерт се могу купити од понедјељка 16. новембра  на билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова по цијени од 10.00 КМ.

Број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Музичка дива Бети Ђорђевћ у Бањалуку ће допутовати са изузетним музичким умјетницима, међу којима су:

MAX KOCHETOV – (саксофон)

БРАНКО МАРКОВИЋ – (контрабас)

МИЛОВАН ПАУНОВИЋ –  (клавир)

ДУШАН ИВАНИШЕВИЋ – (перкусије)

 

БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ је дуги низ година дјеловала на музичкој сцени бивше Југославије. Прва сарадња са А. Кораћем 1976. године изродила је хит ,,Почнимо љубав из почетка“, која је ушла у антологију наше забавне и поп музике. Од тада је наступала широм свијета, а само по бившем СССР-у имала је четири турнеје. Снимала је са нашим најпознатијим композиторима и аранжерима. Упоредо, од самог почетка каријере наступа са џез бендовима, прво по Америчким клубовима, затим у Немачкој, и даље по Евопи. И данас нас још плијени својим осмијехом, цјелокупном сценском појавом и изванредним пјевањам.

 

MAX KOCHETOV је рођен у Кијеву, у Украјини. Школовао се у Кијеву, Ерфурту у Њемачкој. Преселио се у Београд 2010. године, гдје свира у ,,Биг Бенду“ РТС-а као први алт саксофон. Снимио је и објавио ауторски компакт диск 2013. године, под својим именом у продукцији ,,Рамбо Амадеус Хипишизик/Mascom“ .

 

БРАНКО МАРКОВИЋ је дипломирао контрабас на Факултету музичке уметности у Београду. Већ тридесет година члан је и солиста ,,Биг Бенда“ РТС-а и многих домаћих и интернационалних постава (Chat Baker, Larry Corryell, Less Mc Cann, Philip Catherine, Horace Parlan, Alvin Queen, Tony Lakatos, Chuck Mc Pherson, Vito Giordano, Imre Kesegi…). Наступао је на концертима и фестивалима широм Европе. Од 1997. до 2003. године, предавао је контрабас и мале ансамбле на џез одсјеку средње мизичке школе ,,Станковић“ у Београду. Бранко Марковић је саоснивач и умјетнички директор ,,North City Jazz & Blues“’ фестивала у Косовској Митровици од 2003. године и  „Whitefield Jazz“ фестивала у Бијелом Пољу, у Црној Гори, од 2007. године.

 

МИЛОВАН ПАУНОВИЋ је клавириста и клавијатуриста, рођен у Београду 1980. године. Сарађивао је са многобројним музичарима, познатим и признатим ауторима, као и са неким од највећих имена музичке сцене бивше Југославије (Дадо Топић, Слађана Милошевић, Гаги Јовановић, Ана Станић, Бети Ђорђевић итд.).Наступао је у готово свим репрезентативним концертним просторима као и на фестивалима и манифестацијама од знажаја, у земљи и окружењу. Учесвовао је у музичко-сценским пројектима у позоришту као музичар, извођач и композитор. Активно свира џез у пратећим саставима познатих београдских џез пјевача и других солиста, као и у сопственом клавирском триу.

 

ДУШАН ИВАНИШЕВИЋ је рођен 1969. године у Панчеву. Нижу музичку школу и средњу музичку школу ,,Станковић“, завршио је у класи професора Мирослава Карловића. У то вријеме активно учествује у разним локалним џез и рок групама, и као перкусиониста у Београдској филхармонији. Похађа џез студије у Грацу од 1989. до 1997. године, на којима је и магистрирао. Наступао је у земљи и иностранству са познатим свјетским џез музичарима: Harry Pepl, Mark Murphy, David Liebman, Winton Marsalis, Peter Erskine, Andy Bey, Душко Гојковић и др. Од 1998. године професор је џез бубњева на Академији лепих уметности у Београду, ради и у музичкој школи ,,Станковић“. Власник је јединственог музичког студија у Панчеву који се зове ,,Future Nature Sound Studio“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share