Концерт „Balkan Express Unplugged“

У Концертној дворани Банског двора 03. марта (уторак) 2020. године у 20:00 часова биће одржан концерт култног бањалучког бенда BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

„Balkan Express“ чине: Саша Никић (вокал), Момир Никић (гитара), Александар Влаисављевић (бас гитара), Стефан Никић (клавијатуре) и Ненад Тркуља (бубањ).

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора, сваким радним даном осим недјељом, од 25. фебруара (уторак) у периоду од 10:00 до 18:00 часова.

 

Гости на концерту у Банском двору биће “Paladio String Quartet“,  оперска дива Лидија Пајић, проф. Сања Чолић Зелић, вокал Теа Чолић, те млади гитариста Страхиња Никић.

 

“Прошли акустични концерт у Банском двору био је одличан, реакције публике биле су невјероватне и бићемо презадовољни ако се то понови. Наравно, овај пут желимо да будемо још бољи. Поставка инструмената ће бити иста као и на прошлом концерту.  Опет су са нама на сцени гудачи, а овај пут и три бек вокала. Дефинитивно ће аранжмански наше ауторске пјесме звучати другачије, поготово за нас који смо сушта супротност од тог епитета “unplugged”. Изазов је преаранжирати пјесме, а задржати им квалитет. Бански двор није наше природно окружење и генерално акустика није наше природно окружење, али у толико више нам је то изазов”. Balkan Express

 

Бањалучки бенд “Balkan Express” основан је у октобру 1996. године. На самом почетку свирали су обраде страних хитова. Наступали су по клубовима у Републици Српској и БиХ, Србији, Хрватској, Словенија као и у Италији.

 

Године 1998. године излази први ауторски албум под називом ПРЕПОРУЧЕНО у издању ИТММ Београд. Албум је сниман у студију “Академија” БГ. Други албум бенда ША ЛА ЛА ЛА ЛА излази 2007. године у продукцији ТРЕНД БЛ. Свој први акустични концерт “Balkan Express” је одржао 2008. године у Концертној дворани Банског двора заједно са гудачким квартетом бањалучке Академије умјетности.

 

Share