Концерт BALKAN EXPRESS UNPLUGGED

У Концертној дворани Банског двора 15. децембра (петак) 2023. године одржаће се  концерт BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

Овај концерт, чланови култног бенда сматрају и својеврсним јубилејом, када су у питању концерти у нашој установи, јер је прошло 15 година од њиховог  првог unplugged концерта у Банском двору.

Свој први акустични концерт “Balkan Express” је одржао 2008. године у Концертној дворани Банског двора заједно са гудачким квартетом бањалучке Академије умјетности Унивeрзитета у Бањој Луци.

BALKAN EXPRESS чине Саша Никић (вокал), Момир Никић (гитара), Александар Влајсављевић (бас гитара), Стефан Никић (клавијатуре) и Дејан Тркуља (бубањ)

Гости на концерту ће бити  “Palladio String Quartet“,  оперска дива Лидија Пајић, проф. Сања  Зелић, Теа Чолић (вокал) и Страхиња Никић (гитара).

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети од петка 8. децембра на билетарници Банског двора сваким рдним даном осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Бањалучки бенд “Balkan Express” основан је у октобру 1996. године. На самом почетку свирали су обраде страних хитова. Наступали су по клубовима у Републици Српској и БиХ, Србији, Хрватској, Словенија као и у Италији.

Године 1998. године изашао је први ауторски албум под називом ПРЕПОРУЧЕНО у издању ИТММ Београд. Албум је сниман у студију “Академија” БГ. Други албум бенда ША ЛА ЛА ЛА ЛА изашао је 2007. године у продукцији ТРЕНД БЛ.

Share