Концерт BALKAN EXPRESS UNPLUGGED

Због великог интересовања публике концерт култног бањалучког бенда BALKAN EXPRESS UNPLUGGED  биће одржан у два термина, 21. мај (петак) и 22. мај (субота)  2021. године од  20.00 часова.

Улазнице за први и други термин концерта по цијени од 7 КМ могу се купити на билетарници Банског двора од петка 15. маја, сваким даном осим недјељом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Бански двор овом приликом моли све оне који још увијек нису вратили или замијенили улазнице за ове концерте који су првобитно требали бити одржани у марту, да то учине у накраћем могућем року јер улазнице из марта НЕЋЕ бити важеће за нове термине у  мјесецу мају.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

„Balkan Express“ чине: Саша Никић (вокал), Момир Никић (гитара), Александар Влајсављевић (бас гитара), Стефан Никић (клавијатуре) и Дејан Тркуља (бубањ).

Гости на концерту у Банском двору биће “Palladio String Quartet“, вокални солисти Лидија Пајић, Биљана Брауновић и Стојана Марјановић,  те млади гитариста Страхиња Никић.

“Прошли акустични концерт у Банском двору био је одличан, реакције публике биле су невјероватне и бићемо презадовољни ако се то понови. Наравно, овај пут желимо да будемо још бољи. Поставка инструмената ће бити иста као и на прошлом концерту.  Опет су са нама на сцени гудачи, а овај пут и три бек вокала. Дефинитивно ће аранжмански наше ауторске пјесме звучати другачије, поготово за нас који смо сушта супротност од тог епитета “unplugged”. Изазов је преаранжирати пјесме, а задржати им квалитет. Бански двор није наше природно окружење и генерално акустика није наше природно окружење, али у толико више нам је то изазов”. Balkan Express

 

Бањалучки бенд “Balkan Express” основан је у октобру 1996. године. На самом почетку свирали су обраде страних хитова. Наступали су по клубовима у Републици Српској и БиХ, Србији, Хрватској, Словенија као и у Италији. Године 1998. године излази први ауторски албум под називом ПРЕПОРУЧЕНО у издању ИТММ Београд. Албум је сниман у студију “Академија” БГ. Други албум бенда ША ЛА ЛА ЛА ЛА излази 2007. године у продукцији ТРЕНД БЛ. Свој први акустични концерт “Balkan Express” је одржао 2008. године у Концертној дворани Банског двора заједно са гудачким квартетом бањалучке Академије умјетности.

 

 

Share