Концерт АЛЕКСАНДРA РАДОЊИЋ (вокал и гитара) и АЛЕКСАНДАР МИХИЋА (гитара)

У Арт дворишту Банског двора  10. јуна (субота) 2023. године у 21.00 час одржаће ће се концерт АЛЕКСАНДРA РАДОЊИЋ (вокал и гитара) и АЛЕКСАНДАР МИХИЋА (гитара).

У СЛУЧАЈУ КИШЕ КОЦЕРТ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У ВИЈЕЋНИЦИ БАНСКОГ ДВОРА!

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од понедјељка  5. јуна, сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Дуо сачињен од два независна умјетника, свестрана у музичком изразу, неколико пута је засвирао у Бањој Луци, изводећи сваки пут нешто другачије.

За ову прилику, дуо ће извести музику Бразила (боса нова, самба), те направити иступ у сродне правце са понеким изненађењем. Као и раније, и овога пута, публика ће имати прилику чути и понешто из Александриног програма музике свијета, како у соло, тако и у дуо изведби.

Александра Радоњић је рођена у Бањој Луци, а са својим самосталним програмом богатим жанровима из свјетске музичке ризнице, наступала је углавном у ширем иностранству, настојећи да публику свих националности упозна са различитим културама и да донесе угођај ванвремености и ванпросторности, те да укаже на неке од исконских вриједности човјечанства. У посљедњих 15 година је наступила у разним умјетничким поставама, позоришним представама, филмовима, фестивалима, одржала много концерата самостално и у сарадњи са домаћим и страним умјетницима.

Поред свог залагања за очување манирског пјевања различитих стилова, Александра се бави компоновањем, продукцијом, писањем, фотографијом и графичким дизајном.

Александар Михић је рођен у Бањој Луци, гдје је завршио гитару на Академији умјетности, те годинама ради као предавач у музичким школама у региону.

Поред педагошког посла у оквиру класичне музике, Александар је од тинејџерских дана поклоник џез музике, коју годинама и изводи у различитим саставима и приликама. Засвирао је и са џез музичарима у Америци, те једним од најутицајнијих џез гитариста домаће сцене, Владимиром Тубићем, са којим и даље сарађује. Александров израз се очитава у музикалности ширег опсега, суптилности његовог тона и комплексном, елоквентном фразирању.

Share