Концерт АЛЕКСАНДРА (Asya) РАДОЊИЋ – вокал и гитара

У Концертној дворани Банског двора 23. децембра (сриједа) 2020. године у 20.00 часова биће одржан концерт АЛЕКСАНДРА ASYA РАДОЊИЋ (вокал и гитара).

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети од 16. децембра (сриједа) на билетарници Банског двора, сваким даном осим неђељом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Александра АSYA Радоњић износи широку палету жанрова из свјетске музичке баштине на 44 језика, настојећи да публику упозна са различитим културама и да донесе угођај ванвремености и ванпросторности, те да укаже на неке од исконских вриједности човјечанства.

Репертоар сачињавају пјесме старе и до двије хиљаде година, затим боемски класици и jazz стандарди.

Самостално започевши ову музичку причу прије вишеод 10 година, Александру су управо пјесме и одвеле на путовања, те је била препозната и пред изворним говорницима, насљедницима и познаваоцима како традиционалне, тако и савремене музике на њиховом матичном тлу.  Рођена у Бањој Луци, посљедњих година живјела у Србији, Грчкој, Турској, Шведској, теуз музику пропутовала пола свијета.

Наступала је у разним умјетничким поставама, позоришним представама, филмовима, фестивалима, бродским крстарењима, одржала много концерата самостално и у сарадњи са домаћим и страним умјетницима.

Поред свог залагања за очување манирског пјевања различитих стилова (попутенка, суфи, фадо, ребетика, малуфитд.), Александра се бави компоновањем, продукцијом, писањем, фотографијом, цртањем и графичким дизајном.

Share