Изложба ПОРТРЕТИ И ЈОШ ПОНЕШТО аутора Огњена Радумила

У Малом изложбеном салону Банског двора 11. фебруара (четвртак) 2021. године у 19.00 часова биће отворена изложба ПОРТРЕТИ И ЈОШ ПОНЕШТО аутора Огњена Радумила.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број посјетилаца за овај програмски садржај је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Особен и професионално остварен у различитим формама ликовног изражавања, умјетник је на себи својствен начин, представио кратку „личну карту“ свог рада и стваралаштва.

„Родио сам се у Гламочу на радост мојих родитеља и сестре. Не часећи ни часа, кренуо сам у сликарство, прво су ту биле бојанке, затим стрипови и слична литература за обрађивање – „гледање“ у сваком случају. Ничим изазван, у нека доба се појавио и тај први портрет, а био је то Фреди Кругер. То је било то – био сам купљен, испоставиће се за сва времена. Након тога, већина времена је била посвећена образовању, што формалном, што неформалном. Иначе тврдим да су двије ствари које нас разликују од дјеце, играње и учење, а ни једну нисам запоставио, углавном, ако ништа друго, бар се трудим. Изложбе сам имао свуда, слике се налазе на свим континентима, но, до слика је, ја сам ту мање битан. Овај опус који ће ускоро бити презентован јавности представља неки вид опуштања. Хвала на пажњи.“

ОГЊЕН РАДУМИЛО

Share