Фотографије 26.06.2017. године

У Вијећници Банског двора у 20.00 часова одржао се концерт – Мухамед Садовић, клавир (Сарајево).

slika1-web slika2-web slika3-web slika4-web slika5-web

БИОГРАФИЈА

Мухамед Садовић је рођен 09.03.2002.године у Сарајеву. Већ у предшколским активностима имао је интерес за сценски и музички наступ, те  је успјешно завршио семинар модерног плеса у Јавној установи „ Центар за културу Сарајево“.  У циљу даљњег музичког образовања уписује Основну музичку школу     „ Младен Позајић“ у Сарајеву, одсјек клавир, гдје врло брзо савладавши школски програм истиче се на школским наступима као пиано таленат и осваја прву награду на Федералном такмичењу у клавиру, одржаном 2013.године у Сарајеву. Прије успјеха на домаћим такмичењима убрзо показује свој прави музички таленат и осваја: Специјалну награду и 100 бодова на Слобомир универзитету у Бијељини 2013. ,  прва мјеста на међународним такмичењима за соло клавир одржаним на: Слобомир универзитету у Бијељини  2015. године, „Бањалучком бијеналу“ међународном пијанистичком такмичењу 2014. године у Банском двору – Културном центару у  Бања Луци. Напоран рад на напредном музичком програму доноси највећи успјех на свјетски  реномираном међународном такмичењу: „International Competition Pianotalents“ 2014. године у организацији Casa di Riposo Fondazione,   Г. Верди  у Милану гдје осваја  треће мјесто и диплому у конкуренцији од 32 музичка пиано талента из цијелог свијета. Ради даљег музичког усавршавања прешао је у Основну музичку и балетску школу       „ Ново Сарајево“, у класу проф. Сузане Беванде Сијарић  гдје са одличним успјехом завршава шести разред. Истовремено је  одличан ученик деветог разреда Основне школе „Сафвет Бег Башагић“ са просјеком 5,0.

Учествовао је : На вечери побједника у Бошњачком институту фондација „Адил Зулфикарпашић“  Сарајево. Интернационалном семинару музичких педагога у Дубровнику 2015. године и добио диплому од предавача проф. Јокут Михајловић . Клавирској радионици проф. Ђура Тиквице одржаној 2015.године у Сарајеву, гдје је добио диплому за активно учешће у раду клавирске радионице. Клавирској радионици проф. Бориса Краљевића одржаној 2016. године на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву.

Наступио је на концерту класичне музике у Qатару – Dohi одржаном 27.01.2016.године. На Интернационалном такмичењу Даворин Јенко у Београду 2016. године  гдје осваја другу награду. На Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу 2016. године гдје осваја другу награду.

На „Бањалучком бијеналу“ – међународном такмичењу младих пијаниста осваја прву награду одржаном 21.05.2016.године  у Банском двору – Културном центру. На међународном такмичењу младих пијаниста: Rising Stars Grand Prix Берлин 2016. године у конкуренцији преко стотину младих пијаниста из цијелог свијета осваја  трећу награду, а након тога и прву награду у Аустрији – Салзбург, гдје је наступио на концерту побједника дана 13.07.2016.године у Wiener Sall Mozarteum. Успјешно завршава Међународну љетну глазбену школу у Пучишћу – Брач Хрватска, у класи професорице Иванке Кордић из Загреба, у августу 2016.године. Освојио је Прву награду GRAND PRIZE VIRTUOSO WIENNA и позван је да наступа у Metallener Saal Musikverein (Беч) дана 22.09. 2016. године. Виртуозним наступом у Musikverein (Беч) на вечери побједника GRAND PRIZE VIRTUOSO WIENNA још једном доказао свој неоспорни музички таленат.

Освојио је прву награду  GRAND PRIZE VIRTUOSO Лондон, и наступио је 13.12.2016. године, у Royal Albert Hall (Лондон). Имао је запажен наступ на отварању фестивала  „Сарајевска зима“ у Градској Вијећници у Сарајеву. Учествовао је у мастер класу код проф. Планинке  Јуришић  одржаном у марту 2017. године  у Сарајеву.

Учествовао је у мастер класу код проф. Ruben Dalibaltayan одржаном у марту 2017. године  у Сарајеву у склопу Piano festa  „Tattile“  и наступио на концерту у Бошњачком институту фондација „Адил Зулфикарпашић“  Сарајево. На такмичењу пијаниста Кантона Сарајево одржаном 14.04.2017.године  у Сарајеву освојио је Специјалну награду са титулом Лауреат.

Share