Академија поводом I годишњице клуба „Collegium Intellectum“

У Концертној дворани 22. септембра 2014. године (понедјељак) у 20,00 часова биће одржана Академија поводом I годишњице клуба „Collegium Intellectum“,
Учествују: ученици Средње музичке школе „Владо Милошевић“, хор Културно умјетничког друштва“Васо Пелагић“, џез састав „Nylon club“, плесни клуб „Habanera“ и чланови клуба Collegium Intellectum“.

 

***

 Untitled-1

 ***

slika

 ***

Шта је Collegium Intellectum?

Клуб Collegium Intellectum  је непрофитна, невладина организација, подржана од стране предсједника РС, која окупља младе људе између 16 и 19 година старости, заинтересоване за друштвене науке попут историје, политике, филозофије, социологије и филологије.
Оснивач и предсједник клуба је ученик бањалучке Гимназије, Марко Ромић, чија амбиција јесте подстаћи своје вршњаке да се што раније друштвено ангажују и постану свјесни заједнице у којој живе. Клуб постоји од јануара 2014. године и као такав јединствен је у Европи.
Чланови клуба једном седмично расправљају на актуелне политичке или академске теме с циљем да једни друге информишу, али и унаприједе своје знање и вјештине на бројним пољима. Collegium Intellectum нуди својим члановима шансу да сваке седмице дискутују и о једној класичној теми из области умјетности. Они редовно посјећују сва културна дешавања у Банском двору, Народном позоришту РС, омладинска позоришта, музеје, галерију, Академију наука и умјетности РС и друге културне објекте и радо пружају подршку младим умјетницима.
Collegium Intellectum шаље поруку свим грађанима Републике Српске да је потпуно либералан клуб спреман на сарадњу са свим омладинским организацијама и учествовању у пројектима разних врста.

 

Share