Хуманитарни концерт под називом Дјеца свјетлости „У сусрет свјетском дану аутизма“

 У Концертној дворани Банског двора 30. марта 2015. године (понедјељак) у 19,00 часова одржаће се Хуманитарни концерт под називом Дјеца свјетлости „У сусрет свјетском дану аутизма“.

 

plakat-2

Удружење за помоћ лицима са аутизмом „Дјеца свјетлости“  основали су родитељи и једино је на територији РС које циљано окупља лица с аутизмом и њихове породице. Удружење тренутно броји 40 корисника, свих узраста, са шире бањалуче регије.

Активно је ангажовано 20 волонтера (дипломираних психолога, педагога, професора разредне наставе, социјалних раадника, професора ликовног.)

Значај организације је препознала и локална заједница – Град Бања Лука и Центар за социјални рад.

Мисија Удружења је помоћ и збрињавање популације са аутизмом кроз подстицање нормалног развоја, унапређење способности учења, смањење ригидности и стереотипија, изражавање емоција, побољшање социјалних вјештина и елиминисање маладаптивног понашања.

Такође, мисија се односи и на едукацију и оснаживање родитеља у циљу ублажавања трауме, побољшања квалитета живота унутар породице и преузимање улоге сарадника у третману властитог дјетета. Поред набројаног, у Удружењу се едукују и стручно усавршавају млади стручњаци за рад са лицима са аутизмом и промовише волонтеризам младих, те успоставља и његује сарадња са сродним организацијама и Удружењима.

Удружење ускоро отвара први Дневни центар за лица са аутизмом у Бањалуци, гдје ће и одрасли аутисти коначно имати мјесто гдје ће моћи креативно провести своје вријеме.

Share