Промоција књиге „Ономад је била добар комад“

У Вијећници Банског двора 20. новембра 2014. године (четртак) у 19,00 часова биће одржана промоција књиге „Ономад је била добар комад“, аутора Миладина Берића.

Учествују: Бојан Богдановић, Ранко Прерадовић, Живко Вујић, Селена Берић и аутор.

bilo-gdje-plakat-(3)

 ***

Миладин Берић (М. Б. Романов) рођен 1962. у Бања Луци. По занимању дипломирани инжињер електротехнике. Објављивао у Политици, Вечерњим новостима, НИН-у, Пресу, Ослобођењу, Борби, Дневнику, Гласу, Независним новинама, Пресу, Књижевној речи, Фокусу, Носорогу, Афоризму и разним другим књижевним и сатиричним часописима, затим у електронским часописима Етна, Жикишон, Словословље, Шипак, Сатир-арт и др.  Пише, поезију, приче, драмске текстове, афоризме, епиграме. Збирка хумористично-сатиричне поезије „Ономад је била добар комад“ му је петнаеста самостална књига.

 

Најбитније сатиричне награде:

Награда „Naji Naaman“ зa 2014. год. (Либан)

Прва награда за сатиричну поезију – Сатира фест 2010. (Београд).

Награда „Раде Брка“ – Златна кацига (Крушевац)

Прва Награда „Кочићевим сатиричним пером“ (Челарево)

Прва награда часописа Жикишон за 2012. год. (Параћин)

Златни афоризам  „Клуб умјетничких душа“ за 2011, 2012, и 2013. (Мркоњић Град )

 ***

О књизи „Ономад је била добар комад“)

Сатиричар, према самој природи сатире, узима тему и жигоше нешто са чим није сагласан. Нешто што сматра ненормалним, неморалним или, барем, нелогичним.. Међутим, када то ради тако распевано и духовито – да нам све те појаве и људи које таква сатира жигоше, тако опевани, изгледају некако бенигно, готово да нам постају симпатични. (Из рецензије Милка Грбовића)

За разлику од рационалног свијета сатире, у његовим стиховима немојте тражити одсуство значења, експресију и онеобичавање. Све је кристално јасно, све је сликано њежним пастелом, па отуда и лакоћа којом се и непосвећени читалац креће просторима свијетлим, јасно оцртаним тако да све има свој разлог и своје значење. Не морате учествовати у креирању слике, она је већ отета од хаоса. Ваше је да само широм отворите очи и душу за ову лепршаву, етеричну поезију у коју и несвјесно  бивате и сами увучени. И тако, хтјели не хтјели, затекнете се како  учествујете у својеврсној опсесивној поезији – исповијести једног сензибилног пјесника изван-серијског сатиричара и доброг човјека, чије писање би добрим дијелом могло бити и откровење ваше судбине. (Из рецензије Бојана Богдановића).

Share