Солистички концерт сопрана КАРОЛИНЕ МИХАЈЛОВИЋ

У Концертној дворани Банског двора 14. маја (уторак) 2024. године у 20.00 часова одржаће се СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ СОПРАНА КАРОЛИНЕ МИХАЈЛОВИЋ уз клавирску пратњу Владе Данића.

Бесплатне позивнице могу се преузети на билетарници Банског двора од понедјељка 29. априла, сваким радним даном осим викендом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

КАРОЛИНА МИХАЈЛОВИЋ рођена је у Бањалуци.Основно образовање стекла је у Бањалуци гдје је 1995. године уписала Музичку школу „Владо Милошевић“ два одсјека – општи смјер и соло пјевање у класи професора Дејана Хераковића. Након завршетка општег одсјека  у средњој школи 1999.године уписала је смјер Опште музичке педагогије на Академији умјетности у Бањалуци.Након годину дана уписала је и одсјек соло пјевања у класи професорице Радмиле Смиљанић.

Општу музичку педагогију дипломирала је 2004.године, а соло пјевање 2007.године. Магистрирала је 2011.године такође у класи професорице Радмиле Смиљанић. За 25 година активног рада и присутности на музичкој сцени имала је преко хиљаду наступа  на разним свечаним академијама у земљи и иностранству. Била је учесник на многим фестивалима,културним догађајима и посједује велики број похвала и диплома.

Након завршетка Опште музичке академије, 2005. године примљена је у стални радни однос као професор солфеђа у Музичкој школи „Владо Милошевић“, а од 2009.године је професор соло пјевања. Солиста је СПД „Јединство“ 22 године. Била је солиста Тамбурашког оркестра Бања Лука 10 година.

Припремила је оперу за дјецу „Црвенкапица“ Петра Јовановића са припремним разредом. Води пјевање у КУД-у „Свети Сава“. Додатно ради у школи за талентоване пјеваче „Мала пјевачка Академија“. Учествовала је у пројекту оперете „Орфеј у подземљу“ Жака Офенбаха.  Учествовала је на међународном „Master Class Luciano Pavarotti“ у Паризу 2001.године и специјалном концерту након мастеркласа поводом 40 година стваралаштва Паваротија.

Наступала је широм Европе, Азије, Америке и Аустралије. Један од битнијих наступа је у Sydney Opera House 2016.године са СПД „Јединство“ као солиста и наступ у Катедрали Нотре-Даме у Паризу 2012.године. Била је учесник  на Међународној конференцији МОТО-Музичко оперска театарска организација 2023.године.

ВЛАДО ДАНИЋ, пијаниста, рођен 1984. године у Дрвару.

Средње музичко образовање и музичку академију завршио у Бањалуци у класи проф. Невене Поповић. Ангажован у музичкој школи ,,Владо С. Милошевић“ као клавирски сарадник-корепетитор на гудачком, дувачком и одсјеку за соло-пјевање. Концертантно и у настави сарађивао са класама професора Слободана Герића, Маје Јокановић, Немање Марјановића, Дејана Младеновића, Дуње Симић, Радмиле Смиљанић, Ивана Оташевића, Уроша Пешића, Бранислава Петровића

Share