Концерт Влатка Стефановског

У Концертној дворани Банског двора 27. новембра 2017. године (понедјељак) у 20.00 часова одржаће се концерт Влатка Стефановског.
Цијена карте је 15 КМ, карте се могу купити на билетарници Банског двора од 17. новембра (петак) у времену од 10.00 до 18.00 часова, осим недјељом, a резервисане карте се могу преузети до 27. новембра до 12.00 часова.
Концерт је дио програма обиљежавања 85 година постојања Банског двора.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ЈУ „Бански двор – Културни центар“ обавјештава јавност да ће се из објективних разлога личне природе, концерт Влатка Стефановског предвиђен за понедјељак 27.11.2017. године ОДРЖАТИ У НОВОМ ТЕРМИНУ, у уторак 12. децембра са почетком од 20.00 часова. Улазнице купљене за концерт ће важити и у новом термину одржавања, а за све оне који су до сада купили улазнице остављена је и могућност поврата новца на билетарници Банског двора сваким даном осим недјеље у периоду од 10:00 – 18:00 часова.

ЈУ „БАНСКИ ДВОР- КУЛТУРНИ ЦЕНТАР“

Vlatko-Stefanovski-plakat-web-sajt

Влатко Стефановски је рођен у Прилепу, Македонија у глумачкој породици. Са 13. година почео је свирати гитару, а као старији тинејџер основао је групу Леб и сол, која је постала једно од највећих имена на екс – Ју музичкој сцени. Група је свирала посебан стил музике, мјешавину македонских традиционалних неуобичајених ритмова и  рока. Леб и сол издао је 13 албума и имао је турнеје по цијелом свијету.

Од средине деведесетих, Стефановски је направио врло успјешну соло каријеру. Његово прво соло издање под називом  “Каубоји и индијанци” (1994. године) приказао је његове различите интересе од етна преко амбијенталне музике до класичног блуза. Други албум  “Сарајево”  (1995. године) био је пројекат за УНИЦЕФ-ов фонд за потребе дјеце. У мају 1996. године основао је свој електрични трио, те издају свој први албум у децембру 1998. године. Написао је музику за филм “Gipsy magic” (1997.године), који је режирао Столе Попов, као и  музику за турски филм “Journey to the sun” који је режирао Yesim Ustaoglu, који је освојио двије награде на берлинском филмском фетивалу 1999. године.

Vlatko-Stef-web

Свјетло дана 1998. године угледао је и албум “Крушево”, на којем је Влатко сарађивао са  познатим гитаристом Мирославом Тадићем. Албум је издала америчко-јапанска дискографска кућа MA Recordings. Влатко Стефановски и Мирослав Тадић промовисали су свој албум са три концерта на HI-FI фестивалу 1998. године у Лос Анђелесу и на Скопје џез фестивалу (1998. године). На концерту у Сава центру у Београду 1999. године, снимљен је албум  “Live in Belgrade”  који је на тржиште изашао у марту 2000. године. У посљедњих неколико година свирао је и снимао у Француској, са групом Корени коју је основао клавијатурист Бојан Зулфикарпашић. Влатко Стефановски је и члан групе Balkan horses band, заједно са осталим познатим музичарима из седам балканских земаља.

Посљедња издања Стефановског укључују и музику за филмове, позориште и балет. Он је врло познат по својој невјероватној гитарској техници, ствара богат звук испуњен имагинацијом и једноставношћу. Његов трио је у  последње вријеме наступо у клубовима од 1000 до стадиона за 15 000 људи у Македонији, САД-у, Канади, Великој Британији, Њемачкој, Француској, Холандији, Хрватској, Грчкој, Словенији, Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори, Бугарској…

Влатко Стефановски је у контакту са многим умјетницима, музичарима и гитаристима у цијелом свијету, попут Allan Holdsworth и John McLaughlin. Живи у Скопљу, Македонија са својом породицом. Власник је музичког  студија  “Esoteria sound studio”.

                   Банка партнер                                                          Пријатељ концерта

logo-2---Addiko-web

LutrijaRS-logo

Share