Солистчки концерт Мурис Варајић (гитара)

У Концертној дворани Банског двора 24. фебруара 2018. године (субота) у 20.00 часова одржаће се солистички концерт Муриса Варајића (гитара).
Гост: Арсен Чаркић (клавир).
Карте за концерт могу се купити на билетарници Банског двора од уторка 13. фебруара 2018. године у периоду од 10.00 до 18.00 часова, а цијена карте је 5КМ.

 

Мурис Варајић (1979) своју соло каријеру започиње  2007. године када за инострано тржиште објављује инструментални албум Let It Out. Албум биљежи одличне критике, а часопис Guitar Player у јулу исте године пише чланак о њему. Почиње радити као учитељ гитаре, пише колумне за  и ради видео предавања за GuitarMasterClass.net. Побједник је гитаристичког такмичења  Steve Vai Competition у Лондону 2008. године. Композиција  „Мојо Оро“ проглашена је најбољим етно инструменталом на Just Plain фолксрадијском фестивалу у САД.  Двије године за редом 2008. и 2009. године био је финалиста свјетског такмичења  Guitar Idol које се одржавало у Лондону.

Као солиста наступа у читавој регији, од Аустрије до Македоније, гдје најчешће изводи пјесме Floyda, Straitsa, Purplea, Satriania и других, али и своја ауторска дјела рађена у специфичном и препознатљивом музичком стилу.

Share