Републици Српској за рођендан

У Великом изложбеном салону Банског двора 07.02.2012. године у 19,00 часова отвориће се изложба ученичких ликовних радова „Републици Српској за рођендан“.

Манифестацију Републици Српској за рођенда традиционално организује Републички педагошки завод.

Поводом 20. годишњице обиљежавања Дана Републике Српске – Стефандана, Републички педагошки завод расписао је Конкурс за избор најбољих ученичких ликовних и литерарних радова на тему „Република Српска“ и тако омогућио ученицима основних и средњих школа да кроз своје стваралаштво честитају рођендан Републици.
Сваке године завршна свечаност манифестације организује се у сарадњи с једном локалном заједницом у Републици Српској . Ове јубиларне годишњице домаћин завршне свечаности манифестације Републици Српској за рођендан је град Бања Лука.

Тим поводом, 07.02.2012.године, у изложбеном салону Банског двора отворена је Изложба ученичких ликовних радова.Награде су додијељене у конкуренцији ученика основних и ученика средњих школа, посебно за ликовно, а посебно за литерарно стваралаштво.
Од 2350 ликовних радова, колико је приспјело на Конкурс из 142 школе, изложени су најуспјешнији радови изведени у разлличитим техникама. Ријеч је о престижној изложби ученичког ликовног стваралаштва, републичког карактера, за коју су радове изабрали стручњаци ликовне умјетности:

1. Зоран Егић, професор ликовне културе,
2. Др Синиша Видаковић, историчар умјетности,
3. Мр Ненад Зељић, дипломирани графичар.

Када је у питању литерарно стваралаштво, на Конкурс је приспјело 256 радова из 93 школе. Избор радова извршила је стручна комисија у саставу:

1. Босиљка Спремо, професор књижевност и српског језика,
2. Мр Драгица Ожеговић, мр педагошки наука,
3. Мр Силва Добраш, мр филолошких наука.

 


Share